Nàstic

FERNANDO MORÁN

JUGADOR DEL NÀSTIC

“Hi ha temps de sobres”

Morán afirma que el Nàstic arriba en un bon moment al tram crucial i que dotze partits és un marge suficient per remuntar els sis punts

Autor de quatre gols en dos partits, diu que l'experiència l'ha ajudat en un any complicat

‘Maestro'.
D'Alessandro, un motivador nat, posa sobrenoms als seus futbolistes i els utilitza amb èmfasi durant els entrenaments. A Fernando Morán li diu Maestro, per la seva qualitat contrastada i la seva experiència. “Morán és un personatge del futbol, hi té un nom propi. Sento molt respecte per ell i res no m'estranya d'ell. Qualsevol qualificatiu és sobrer”, explica l'entrenador argentí, que l'ha fet jugar de titular en 18 dels 19 partits que ha dirigit.
Teníem un desànim que ho feia tot més complicat, però les dues victòries seguides ens donen molta confiança

La reacció del Nàstic va paral·lela al bon moment de Fernando Morán (Madrid, 27-04-1976), que s'ha posat l'equip a l'esquena i ha estat clau en les victòria a Cartagena i Alacant, amb dos gols en cada partit. No ha estat un any fàcil ni per a ell ni per a l'equip. A l'inici, amb el Nàstic incapaç de guanyar partits, va patir problemes a l'esquena. Malgrat tot, ni Morán, que ha recuperat la seva millor versió, ni l'equip, que intenta sortir del pou, s'han rendit i arriben al tram crucial amb un nivell òptim, segons el madrileny, per aspirar a la permanència.

Està passant un moment d'estat de gràcia. Com ho viu?

Amb il·lusió. La idea és aconseguir la salvació, que fins fa poc semblava impossible i que ara segueix estant difícil, però amb il·lusió per ajudar a fer l'equip més competitiu.

Ser un dels més experimentats fa que hagi de donar més que els altres en els moments clau?

Tots hem de remar. Els joves, per la frescor; els veterans pels anys d'experiència. Hem tingut moltes lesions en atac i hem hagut de canviar la manera de jugar, els rols. L'important és que tots estiguem units. Ara estem més forts en defensa i més armats físicament. També ajuda.

No ha estat una temporada fàcil per a vostè...

Ha estat difícil. Vaig començar amb il·lusió, però vaig tenir una recaiguda de la lesió de la temporada passada i em vaig perdre uns quants partits. A més, no aconseguíem bons resultats i això et trastoca. Vaig anar a Cadis a recuperar-me perquè aquí no trobàvem la solució. Més tard vaig tenir una luxació al colze i ho he arrossegat perquè jugo molt amb els braços.

L'experiència acumulada ajuda a superar aquest moments, que no et desmoralitzis?

Sí, però això s'ha de valorar a nivell de tot el grup. Ha estat un any complicat: jugues bé i et guanyes amb dues jugades ximples, tens ocasions i no marques... És difícil aixecar-te. El mister ens ha ajudat molt, perquè transmet fe i constància. Els més veterans ajuden a trivialitzar les situacions, a fer que tots siguem constants i a recordar que queda molt. I en els dos últims partits hem tingut la sort que ens havia faltat.

A segona A, una categoria igualada, llarga, amb dinàmiques diferents, l'experiència és especialment important?

Sí, és una categoria molt canviant. Pots perdre tres partits, però si en guanyes tres de seguits pots enganxar-te a la lluita. Hem guanyat equips de dalt i ens ha costat amb els de baix. Això vol dir que podem sumar molts punts, i cal estar centrats per donar-ho tot.

Amb els anys, quines qualitats ha perdut i quines ha guanyat?

Amb gairebé 36 anys perds velocitat, frescor, però guanyes en fons, a economitzar esforços, a ser més intel·ligent i a estar més calmat. Quan ets jove i un partit no et surt bé, hi dónes moltes voltes. Ara saps que hi ha molts condicionants, que no sempre tot depèn de tu, i que ho has de viure amb tranquil·litat.

Arriba a temps la reacció?

Sí, hi ha temps de sobres. Hem d'aconseguir els punts que els rivals ens treuen més els que ells aconsegueixin, però dotze partits són molts i ens ho hem de prendre com una carrera de fons i no desanimar-nos. Algun dia tindrem algun entrebanc i llavors serà vital aixecar-nos.

Arriba bé l'equip a aquest tram crucial de la temporada?

Ara mateix sí. Els dos triomfs han servit per pujar molt els ànims. Teníem un desànim que ho feia tot més complicat, però les dues victòries donen molta confiança, i el pas següent és fer-ho a casa. Si a casa ens sentim bé, serem un equip fort.

La tercera victòria seguida seria la confirmació que la permanència és possible?

Sí. He estat mirant les estadístiques i hi ha pocs equips que hagin aconseguit tres victòries seguides, la qual cosa significa que no és fàcil. Però ho tenim a prop, en un partit a casa i contra un equip jove, aprenent dels errors del partit contra el Vila-real B, que ens va superar.

Els dos últims anys, l'afició va ser clau al final. Creu que el moment de l'afició és ara?

Sí, tant de bo la gent sàpiga que és ara la nostra final, que vinguin. I si vénen 4.000 persones, per elles s'ha de morir. Si són 4.000 animant, ja és una bona quantitat de gent. Si vénen amb ànims, serem suficients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)