Nàstic

Els dos derbis, cites clau

El Nàstic és conscient que obtenir bons resultats contra el Barça B i el Sabadell és bàsic per situar-se de nou en la pugna per eludir el descens

Dani Abalo no creu que la situació tranquil·la dels dos equips els pugui generar relaxació

Per l'ambient que regna al Nàstic, ningú no diria que l'equip és últim i té la salvació a sis punts. Les últimes dues victòries, quan semblava que el conjunt estava abocat al descens, han reactivat l'esperança i la confiança en què la permanència encara és possible. Això sí, el bloc és conscient que en els dos derbis que se succeiran és clau aconseguir un bon resultat, ja que el calendari de després és propici per alçar el vol. La consigna per al partit de demà contra el Barça B és clara: la victòria és vital i, a més, a casa cal recuperar la solidesa si es vol continuar en la pugna per eludir el descens.

“Serà un partit més que clau”, diu l'extrem grana Dani Abalo, que ho argumenta: “Un triomf permetria acostar-nos a la zona de permanència un altre cop.” El gallec, a més, hi confia: “Estem molt satisfets amb la bona feina i els resultats de les últimes setmanes i afrontem el matx contra el Barça B amb molta moral.” Això sí, a diferència del Nàstic, que ha viscut tot el curs enfonsat al pou, la situació dels dos pròxims rivals és ben diferent. El Barça B i el Sabadell ja tenen la permanència gairebé amarrada i afronten l'últim tram de lliga amb més calma. Abalo, però, no se'n refia: “No crec que es relaxin, tots dos voldran guanyar i assegurar la permanència matemàtica al més aviat possible, perquè la lliga és molt llarga i saben que poden tenir alguna davallada.”

El jugador cedit pel Celta, que espera fer un pas endavant en aquests dos derbis, creu que després vénen cites que podrien ser propícies per enlairar-se: “Si guanyem els dos partits, a continuació tindrem enfrontaments directes per sortir de la part baixa que poden ser clau.” De fet, aquest tram –incloent-hi el matx amb golejada contra el Sabadell– no va anar pas malament als grana en la primera volta, ja que és l'únic cop que han encadenat quatre partits sense perdre: 8 punts de 12.

L'argument del gol

Una de les raons que permet al bloc afrontar l'últim tram amb una perspectiva optimista és que s'ha recuperat l'eficiència ofensiva (sis gols en els últims dos partits). “Abans fèiem mèrits per guanyar, però la pilota no entrava. Des del gol de Morán a Cartagena que aquesta tendència ha canviat i hem estat encertats”, explica Abalo, que afegeix: “Cal continuar en aquesta línia. Per sortir de la zona de descens serà bàsic trobar el gol.” Per col·laborar en aquesta tasca, precisament, el mig gallec té molts números de tornar a l'onze inicial.

EL SEGÜENT TRAM

Si guanyem els derbis, després tindrem duels directes per sortir de la part baixa
Per fugir de la zona de descens serà clau que mantinguem l'encert ofensiu

Només una victòria del Barça B al Nou Estadi en lliga

Tot i que en la primera volta el Barça B va vèncer 1-0, els precedents del duel català entre el Nàstic i el filial blaugrana al Nou Estadi han beneficiat gairebé sempre el conjunt tarragoní. I és que el Barça B només hi ha aconseguit una victòria: la temporada 1978/79, en què va imposar-se 1-2 quan els dos equips jugaven a segona divisió B. Això sí, tot i aquesta estadística, el signe més repetit és el de l'empat: en vuit ocasions el partit ha acabat en taules, com el curs passat (1-1). El Nàstic, en canvi, ha aconseguit la victòria quatre vegades. L'últim cop, la temporada 1997/98, en què els grana van vèncer 1-0. Per mirar de repetir-ho, Dani Abalo creu que “la clau és no perdre la paciència si no es disposa de la pilota, perquè el Barça B és un equip que intenta jugar”. És per això que l'extrem gallec creu que el Nàstic ha de ser un conjunt precís: “Hem de defensar bé i intentar aprofitar al màxim les ocasions de què disposem, perquè serà complicat que tinguem la possessió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)