Nàstic

JOSEP MARIA ANDREU

PRESIDENT DEL NÀSTIC

“A partir d'ara, hem de mirar sempre cap amunt”

“No podem deixar d'estar a la LFP”, afirma Andreu, que valora la continuïtat del tècnic i del gros de l'equip

Diu que, gràcies a l'ascens, deixaran de patir econòmicament i podran eixugar el deute en pocs anys

Una altra missió complerta.
En la primera etapa de president (2001-06), Andreu va prometre, després de baixar a 2a B, pujar a primera en quatre anys, i ho va complir. En la segona, iniciada el 2012, va tornar a un club acabat de descendir a 2a B i amb perill de desaparèixer pel deute de 7 milions d'euros de l'època de Salvadó. Ha millorat la situació (el deute és ara de 5 milions), que s'arreglarà del tot amb l'ascens 2a A.
La tarda de Llagostera va ser molt cruel, però ens va fer més forts. Des de diumenge he oblidat Llagostera

Josep Maria Andreu és un home feliç i relaxat. Diumenge el Nàstic va pujar a segona A, un objectiu obligat que el club s'havia autoimposat. Era gairebé, una qüestió de supervivència per la delicada situació econòmica del club. És per això que el president se sent alliberat, amb la satisfacció de la feina feta, i mira el futur amb il·lusió. Vol consolidar l'equip a la LFP i no defuig parlar de primera divisió, combinant ambició i realisme.

Fins a quint punt és important l'ascens del Nàstic a segona A?
És molt important, per tot el que significa: tornar a jugar a la LFP, veure futbol de més qualitat i, econòmicament, representarà uns ingressos extraordinaris que ens permetran reduir el deute amb més facilitat.
Ha costat més de l'esperat? Això encara li dóna més valor?
Sí, la temporada passada ja vam fer una gran campanya. De fet, vam quedar primers, però la sanció dels tres punts ens va relegar al quart lloc. Vam fer un play-off extraordinari i vam caure en l'última eliminatòria, en un partit atípic, per un gol. Allò ens va fer molt mal, però ens va fer més forts.
Era molt important pujar. També ho és mantenir-se a 2a A?
Sí. A partir d'ara, hem de mirar sempre cap amunt. No podem deixar d'estar a la LFP. Tarragona és una ciutat futbolera i la gent del Nàstic es mereix, com a mínim, la segona A.
La idea és apostar per la continuïtat de tècnic i plantilla?
Després de la gran temporada passada teníem clar que havíem de fer pocs canvis, i ha anat bé. Ara hem de fer el mateix. Hi haurà algun reforç, però la continuïtat està assegurada.
Quin ha de ser l'objectiu de la temporada que ve?
Consolidar-nos a segona A, fer un bon curs, no patir i mirar cap a dalt. A segona tens l'al·licient que fins al sisè juguen el play-off per pujar i, si es dóna l'oportunitat, hem de ser un d'aquests equips. Però de moment ens hem de marcar els 50 punts.
Veig que la primera divisió està a l'horitzó.
Som un club ambiciós. Ho vam aconseguir una vegada: per què no un altre cop?
L'últim cop que es va parlar de tornar a primera va ser després de baixar, quan l'excés d'ambició va portar al deute actual.
Un club de futbol l'has de gestionar com la teva empresa, amb la màxima responsabilitat i sentit comú, sense estirar més el braç que la màniga. És el que vam fer en la meva primera etapa i és el que estem fent en les tres últimes temporades.
És el sentit comú el secret dels èxits de Josep Maria Andreu?
El sentit comú i la responsabilitat és el que intento aplicar a la meva vida, i el Nàstic me'l prenc com si fos la meva empresa.
Va témer en algun moment pel futur del Nàstic?
Quan vaig tornar el juny del 2012, el Nàstic tenia un 95% de possibilitats de dissoldre's. Teníem un gran deute, pocs ingressos i molts pagaments per fer. Hem treballat de valent i hem tirat endavant amb molt esforç.
Li va costar molt prendre la decisió de tornar en aquell moment tan delicat?
Sí, molt. No tenia previst tornar. Jo havia complert una etapa, pujant de segona B a primera, amb l'economia sanejada. La pressió de molta gent i la situació delicada em van fer tornar.
L'ascens és la recompensa als dubtes i als patiments?
És el premi a l'esforç i la dedicació. Et queda la sensació d'haver complert la missió. En aquests tres anys havia de ser el primer a creure'm el projecte, i signava els meus missatges amb un “tornarem”. Ara ja puc acabar els missatges amb un “hem tornat”.
Ja no cal patir per la situació econòmica del Nàstic?
No, perquè està en vies de solució. A segona B els ingressos televisius voregen els 25.000 euros, i a segona A són més de 3 milions. Serà més fàcil gestionar el pressupost i en tres o quatre anys podrem eixugar tot el deute.
És la segona A la categoria natural del Nàstic?
Totalment. Estic molt content del suport, no és normal a segona B tenir 5.000 socis i posar al camp 10.000 persones. Hem d'arribar als 6.000 socis, i si en podem ser més, més forts serem.
El Nàstic s'ha tret l'espina de Llagostera?
He dit molts vegades que la tarda de Llagostera va ser molt difícil, molt cruel, i que només l'oblidaríem quan pugéssim a segona A. Des de diumenge a les dues he oblidat Llagostera.
De totes maneres, la temporada que ve s'haurà de rememorar, ja que hi haurà un doble enfrontament amb el Llagostera.
Seran partits atractius [riu].
Es veu molts anys més com a president del Nàstic?
Sent president del Nàstic pateixes un desgast, i més una persona com jo, que m'ho prenc amb molta il·lusió i responsabilitat. No sé el temps que continuaré com a president, el que sé és que pateixo molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)