El Barça salva el triomf però perd Mem per lesió

Handbol. Champions. Els blaugrana superen el Pick Szeged en un partit amb dues cares i es queden sense el capità, amb una subluxació a l’espatlla

Barça 31 Pick Szeged 30

BARÇA:Gonzalo; Mem (4), Ariño (2), Janc (4), N’Guessan (2), Frade (3), Cikusa (2) –set inicial–; Nielsen (p.s.), Carlsbogard (3), Aleix (5, 2 p.), Petrus, Makuc, Ortega (2), Richardson (3, 1 p.) i Rodríguez (1).PICK SZEGED:Thulin; Bodó (6), Sostaric (8, 2 p.), Frimmel (2), Kalarasch (2), Toto, Rod (3) –set inicial–; Mikler (p.s.), Smarason, Jelinic (1), Bogojevic, Bánhidi (3), Kukic (2), Garciandia (1), Mackovsek (1) i Szilágy (1).PARCIALS:4-1, 8-4, 11-8, 14-9, 18-19, 20-12; 22-15, 24-17, 27-20, 29-24, 29-27 i 31-30.ÀRBITRES:Merz i Kuttler. Vermella a Petrus, per tres exclusions (30’, 38’ i 53’). Exclusions: N’Guessan (43’), per part del Barça; i Bánhidi (14’), Sostaric (18’), Kalarasch (48’), Jelinic (52’) i Mackovsek (58’), per part del Pick Szeged.PÚBLIC:Uns 1.300 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça, en un partit amb dues cares contra el Pick Szeged, va sumar la segona victòria en dues jornades de la Champions, però ha perdut per als pròxims compromisos el seu capità, Dika Mem, que es va fer una subluxació a l’espatlla dreta després d’una mala caiguda en la segona part. Després d’una primera meitat dominadora (20-12), l’equip blaugrana va abaixar el llistó i es va descentrar amb la lesió de Mem, que no va poder jugar en els últims 10 minuts de partit. Els gols d’Aleix Gómez i Manuel Ortega en el tram final van acabar sent decisius quan el conjunt hongarès, impulsat per les aturades de Roland Mikler (8) i l’efectivitat de Mario Sostaric (8 gols), havia remuntat fins al 29-28. Tot i el patiment final, el Barça ja és líder perquè és l’únic que ha pogut sumar dues victòries en dues jornades.

L’arrencada blaugrana va ser espectacular amb un parcial de 4-0 en 3:17 de joc. El Pick Szeged va començar fred, però de mica en mica va anar entrant en joc i va veure porteria amb més facilitat. El ritme era frenètic i es va entrar en una fase d’intercanvi de gols. Un parell d’exclusions hongareses van consolidar el domini blaugrana, que amb Petar Cikusa al comandament i Blaz Janc com a principal braç executor va posar una marxa més i va elevar la renda fins als nou gols (18-9). Michael Apelgren es va veure obligat a demanar el seu segon temps mort. Amb atacs amb set jugadors, va frenar momentàniament el ritme local (18-12), tot i que es va arribar al descans amb un contundent 20-12.

En la segona meitat, l’exclusió de Thiagus Petrus i les aturades de Roland Mikler, que va ocupar el lloc de Tobias Thulin sota els pals, van impulsar la reacció del Pick Szeged (22-17). La rèplica blaugrana va ser immediata i amb un parcial de 4-0 va tornar a aconseguir una màxima renda de nou gols (26-17). L’efectivitat de Sostaric des de l’extrem i la lesió de Mem, després de caure malament en un llançament, van descentrar els blaugrana, que veien com el conjunt hongarès retallava diferències a marxes forçades. Carlos Ortega va fer entrar Emil Nielsen en el lloc de Gonzalo i va demanar temps mort per reclamar més intensitat defensiva als seus jugadors. Al Barça, se li van fondre els ploms i el Szeged es va situar a un sol gol (29-28) després d’una acció de Bodó. Després de gairebé 10 minuts sense veure porteria, Aleix, amb habilitat des de l’extrem, i Manuel Ortega, amb la recuperació d’una pilota, van deixar el duel gairebé sentenciat (31-28). Una canonada de Bodó va segellar el 31-30 definitiu.