Nàstic

La tornada els prova

Els ascendits. L'Osca i l'Oviedo, propers rivals del Nàstic, també protagonitzen un bon inici després de pujar a segona A, amb la continuïtat del bloc, el tècnic i la identitat com a tret comú

En les anteriors cinc temporades, dels vint equips acabats d'ascendir a segona A, setze van aconseguir la permanència en la campanya del retorn a la categoria. Només quatre –menys d'un per curs– van baixar un any després de pujar. De moment, aquesta temporada, tres dels quatre equips que van aconseguir l'ascens a la categoria de plata el juny passat, estan assentant les bases per repetir les estadístiques. El Nàstic, l'Osca i l'Oviedo protagonitzen un bon inici en la temporada del retorn a segona A, tot i que són conscients que la lliga és llarga i igualada, i que han de mantenir el ritme si no es volen veure de seguida en la zona perillosa. El Nàstic, novè, i l'Oviedo, vuitè, estan empatats amb setze punts, els mateixos que té l'Alcorcón, en zona de fase d'ascens, i a sis de les places de descens. L'Osca, per la seva banda, té un punt menys. Precisament, aragonesos i asturians són els dos propers rivals del Nàstic en la lliga. L'Osca visita el Nou Estadi diumenge a la tarda i, set dies després, els grana jugaran al Carlos Tartiere. L'Osca va ser el rival que el Nàstic va batre en l'eliminatòria directa d'ascens a segona A (0-0 a El Alcoraz i 3-1 a Tarragona) i l'Oviedo, el que li va prendre el títol de campió de segona B (2-1 al Nou Estadi i 3-0 al Tartiere). L'altre equip acabat d'ascendir, l'Athletic B, és l'únic amb problemes, de moment, ja que és penúltim.

Aquests clubs van tenir molt clar a l'estiu que la recepta per afrontar el retorn a segona A era mantenir la personalitat. D'entrada, van confiar en els tècnics de l'ascens –Sergio Egea a l'Oviedo, Luis García Tevenet a l'Osca, Cuco Ziganda a l'Athletic B i Vicente Moreno al Nàstic– i, a més, van mantenir el bloc i els futbolistes importants, tot plegat amb la idea de mantenir la identitat i les claus de l'equip de l'ascens, confiant que fossin vàlides a segona A. També buscaven mantenir la inèrcia guanyadora del curs passat, tal com està succeint. El Nàstic i l'Oviedo, però, han baixat una mica el ritme dels primers partits, mentre que l'Osca es troba en el millor moment, ja que fa sis partits que no perd. Per sota, la falta de gol condemna l'Athletic B, que curiosament és un dels equips menys golejats.

RIVALS AL JUNY

Els grana van vèncer l'Osca en el duel de l'ascens i van caure contra l'Oviedo pel títol

A PROP DE DALT

El Nàstic i l'Oviedo tenen els mateixos punts que el sisè i l'Osca, un menys

Els titulars del 31 de maig

Tant el Nàstic com l'Osca, que diumenge es veuran les cares al Nou Estadi cinc mesos després de l'eliminatòria d'ascens, mantenen bona part dels jugadors que van disputar aquells partits. Comparant els onzes inicials que Moreno i Tevenet van presentar en el partit de tornada i els de l'últim partit de lliga, el cap de setmana passat, es veu com l'Osca repeteix set jugadors –Carlos David, Morillas, Manolo, Iñigo Ros, Mainz, Fran Mérida i Camacho– i el Nàstic, cinc: Reina, Pablo Marí, Mossa, Rocha i Rayco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)