Nàstic

Un record inesborrable

Nàstic. Les sensacions del dia de l'ascens marcaran el partit de demà contra l'Osca, amb els tarragonins intentant repetir la comunió amb l'afició i els aragonesos amb cert ànim de revenja

El record del 31 de maig serà molt present demà a la tarda al Nou Estadi. El Nàstic i l'Osca es veuran les cares cinc mesos després de l'eliminatòria directa d'ascens a segona A que els va enfrontar i que va acabar amb victòria dels tarragonins gràcies al 3-1 de la tornada a Tarragona. L'Osca va haver d'anar a la repesca, i també va acabar pujant a segona A després d'eliminar el Racing de Ferrol i l'Huracán. Per afrontar la temporada del retorn a segona A, els dos equips van confiar en el mateix tècnic i en la majoria de jugadors, amb alguns reforços per apuntalar el bloc. De moment els ha sortit bé, ja que tant els tarragonins com els aragonesos han començat a un bon nivell i estan a les portes de la zona de fase d'ascens, a certa distància de la zona de perill.

A Osca no amaguen que el partit té cert aire de revenja. Ho assegura David Mainz, un dels futbolistes que van participar en l'eliminatòria d'ascens. La plantilla aragonesa es pren les ganes de tornar-li la moneda, al Nàstic, com una motivació afegida, ja que més enllà de treure's l'espina del 31 de maig tenen l'objectiu de consolidar el bon inici de lliga. En cas de victòria, l'Osca passaria al davant d'un Nàstic que ara té un punt més. El tècnic, Luis García Tevenet, admet que el partit té una connotació especial –ell s'estima més no parlar de revenja– ja que els records d'aquell migdia de maig no es poden oblidar. Segons Tevenet, el seu equip va saber digerir bé aquella derrota i li va servir de punt d'inflexió per afrontar amb un esperit més competitiu les altres dues eliminatòries.

El Nàstic veu el partit de demà, sobretot, com una oportunitat d'aconseguir una victòria davant la seva afició per foragitar els dubtes que poden haver sorgit pel fet d'haver guanyat només un dels últims sis partits de lliga. La plantilla grana voldria tornar a viure l'ambient d'eufòria del 31 de maig. De moment, l'assistència al Nou Estadi en els partits d'aquesta temporada és molt lluny de les que hi va haver al final de la lliga passada i el grau d'exigència de l'afició és més alt del que l'equip s'esperava.

LES FRASES

El partit ens porta records. Aquell dia no vam tenir sort, però ens va servir de punt d'inflexió
Luis García Tevenet
ENTRENADOR DE L'OSCA
Els dos equips mantenim el tècnic i molts jugadors. El record és bonic; el context, diferent
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hi ha cert aire de revenja, però en el millor sentit. Tenim ganes de tornar-li la moneda, al Nàstic
David Mainz
JUGADOR DE L'OSCA

L'Osca no ha perdut al Nou Estadi a segona A

Tot i que l'últim precedent és d'allò més positiu per al Nàstic, el cert és que l'Osca sol aconseguir bons resultats quan juga al camp dels tarragonins. L'equip aragonès no ha perdut en cap de les quatre visites que ha fet al Nou Estadi a segona A, amb dues victòries (1-3 el curs 2011/12 i 0-1 el 2009/10) i dos empats (0-0 el 2010/11 i 1-1 el 2008/09).

Per buscar l'anterior visita de l'Osca al camp del Nàstic cal retrocedir fins al 1996, a segona divisió B, aquesta vegada amb victòria dels tarragonins (1-0). Abans, els dos equips havien coincidit diverses vegades a segona B i una temporada, la 1976/77, a tercera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)