Nàstic

“No sóc de decebre”

Nàstic. Achille Emana, que es va estrenar com a golejador en la victòria contra l'Osca, està motivat pel fet que li exigeixin més que a la resta i espera ser cada vegada més decisiu

Achille Emana va aterrar a finals de juliol a Tarragona per sorpresa. Amb 33 anys, i després de les experiències no gaire reeixides d'Aràbia i Mèxic, estava lluny del seu punt òptim de forma, però es va afegir als entrenaments del Nàstic amb l'objectiu de posar-se en forma i aconseguir un lloc en la plantilla grana. Vicente Moreno ja va tenir clar d'entrada que la decisió de fitxar per l'equip grana seria més del jugador que no pas del club, ja que tothom recordava la seva etapa al Betis, en què va ser un futbolista determinant tant a primera com a segona A. Diumenge, tres mesos després, Emana va ser decisiu en la victòria contra l'Osca –que situa el Nàstic en la quarta posició, a tres punts del líder–, amb el seu primer gol d'aquesta temporada, l'1-0, i un gran detall de qualitat en la jugada del segon, continuada per Palanca i conclosa per Jean Luc. Va ser el primer partit en què el camerunès va demostrar clarament el que pot aportar al Nàstic. Fins ara, Emana havia mostrat pinzellades del seu potencial i els partits en què havia participat li servien, sobretot, per millorar físicament i adaptar-se a l'equip. De mica en mica, Emana està tornant, tal com ell mateix assegura, al seu nivell. És amb plenitud física i amb ritme de competició que la seva anarquia brilla, que té la potència per realitzar les seves jugades imprevisibles –diumenge va sorprendre amb una cua de vaca i amb la finta sense tocar la pilota que va precedir el 2-0– i per finalitzar les accions d'atac.

A Emana no l'espanta que s'esperi molt d'ell, a Tarragona. Està acostumat a portar el pes ofensiu dels equips i el motiva que li exigeixin marcar la diferència. “Jo sóc el primer que m'exigeixo més, per la meva experiència i pel que puc fer al camp. El que puc dir és que no portaré decepció, perquè no sóc de decebre, no m'agrada”, afirma l'exjugador del Tolosa i el Betis, que espera que, en paral·lel a la seva posada a punt física, sigui cada vegada més decisiu pel bé d'un equip que ell veu, per la qualitat que diu que té, lluitant entre els millors. Vicente Moreno va valorar diumenge el bon partit d'Emana –“és el que estem buscant”, va afirmar– i el tècnic de l'Osca, Luis García Tevenet, va parlar en boca de tots els rivals en admetre que és un futbolista de gran nivell, capaç de desequilibrar partits. Tevenet assegura que el camerunès els va fer mal, sobretot, entre línies i guanyant-los l'esquena.

Emana té clar que només rendirà si disfruta. És si s'ho passa bé sobre el camp, si no perd el somriure, que les coses li sortiran bé. Ell aportarà l'experiència que faci falta a un equip jove i una mica inexpert com és el Nàstic, però a canvi només demana que l'ajudin a disfrutar jugant a futbol. El Nàstic li ha donat l'oportunitat de tornar-se a sentir un futbolista important, i no la vol deixar escapar.

LES FRASES

El tècnic sap perfectament què puc aportar, però jo sóc el que m'exigeixo més, per la meva experiència i pel que puc fer al camp

JOC DE POTÈNCIA

És amb plenitud física que brillen la seva anarquia i les seves accions imprevisibles
Fins ara, centrat a posar-se en forma, havia mostrat poc el seu potencial

LES FRASES

Aporto als joves experiència en una categoria difícil per a ells, i ells m'ajuden a mi a disfrutar
Achille Emana
JUGADOR DEL NÀSTIC
És un futbolista de gran nivell per la categoria, decisiu quan apareix. És perillós entre línies
Luis García Tevenet
entrenador de l'osca
Si està al seu nivell, o a prop del seu nivell, marca la diferència. És el que estem buscant
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

“Vaig perdre molt pel fet de marxar”

El cos tècnic del Nàstic ha centrat molts esforços a posar a punt físicament Emana, i per això el preparador físic, Raúl López, fa molt treball específic amb el camerunès. “Encara em falta una mica, perquè vaig perdre molt pel fet de marxar d'Espanya, però estic tornant al meu nivell”, assegura Emana, que admet que el fet d'haver deixat el futbol espanyol, quan estava en plenitud física, pels d'Aràbia i Mèxic, menys competitius, ha afectat el seu nivell de forma. “Ara sóc aquí per donar més. De mica en mica, les coses van sortint”, sentencia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)