Nàstic

L'intocable, sota els pals

Nàstic. Després de la sanció de Rocha i que Pablo Marí no anés ni convocat contra l'Osca, el porter Reina és l'únic futbolista de la plantilla grana que ha disputat tots els minuts de la lliga

Abans del partit de diumenge contra l'Osca, eren tres els futbolistes del Nàstic que no s'havien perdut ni un sol minut en la lliga: el porter Manolo Reina, el central Pablo Marí i el mig centre David Rocha. Els dos últims, però, no van participar en el duel contra els aragonesos i, d'aquesta manera, Reina es queda com l'únic component de la plantilla grana que ho ha jugat tot.

L'absència de Rocha se sabia des que, en la jornada anterior, va veure la cinquena targeta groga, que l'obligava a descansar una jornada. Més sorprenent va ser el fet que Marí no només no formés part diumenge de l'onze inicial, sinó que quedés fora de la convocatòria. En el partit anterior, a Còrdova, el Nàstic va perdre per culpa de la falta de tensió defensiva en una primera part en què va rebre els dos gols. Així, Marí va pagar els plats trencats i va quedar fora del partit contra l'Osca, que va veure des de la graderia. De tota manera, cal tenir en compte que Vicente Moreno prefereix tenir futbolistes més ofensius que defensius a la banqueta, de manera que els defenses que no són titulars són els que tenen més números de quedar fora de la convocatòria. Tot i això, Vicente Moreno no considera que els canvis que va introduir diumenge contra l'Osca –sis en total– fossin cap càstig ni cap revolució, sinó que recorda que té una plantilla llarga, en què tots els futbolistes responen i que pot utilitzar-los tots en funció del rival i el moment del partit. Moreno sol afirmar que ni un mal partit implica canvis ni una gran actuació equival a donar continuïtat a l'equip.

Dels 25 futbolistes de la plantilla, només Xisco Muñoz i els dos que no han debutat, Tomeu Nadal i Xisco Hernández, no han sigut titulars aquesta temporada, tot i que l'exjugador del Betis i el València va entrar al camp del Numància en el minut 30 substituint Gal Arel, precisament en l'únic partit en què el mig centre israelià ha estat titular.

Reina
12 / 1080
Rocha
11 / 990
Pablo Marí
11 / 990
Jean Luc
11 / 906
Mossa
10 / 825
Iago Bouzón
8 / 720
Sergio Tejera
10 / 689
Xavi Molina
8 / 687
Marcos
11 / 604
Rayco
9 / 563
Ferran Giner
8 / 529
Emana
10 / 508
Àlex López
8 / 508
Calavera
6 / 495
Xisco Campos
5 / 357
Naranjo
6 / 324
Valentín
3 / 228
Moussa
2 / 180
Fali
4 / 178
Xisco Muñoz
5 / 158
Manolo Martínez
2 / 155
Palanca
4 / 114
Gal Arel
4 / 67
Tomeu Nadal
0 / 0
Xisco Hernández
0 / 0
Perquè un futbolista funcioni és clau que el que li pot prendre el lloc el pressioni al màxim
Manolo Reina
PORTER DEL NÀSTIC
Això demostra que la plantilla és llarga i competitiva i que tothom, jugui qui jugui, ho farà bé. Cada setmana ho deixem molt clar

El primer fitxatge no ha debutat

L'únic jugador de camp del Nàstic que encara no ha debutat –el porter Tomeu Nadal tampoc ho ha fet– és Xisco Hernández, curiosament el primer fitxatge del Nàstic per a aquest curs. Tot i que el club grana no el va fer oficial fins al juliol, al maig, amb les lligues encara en joc, va transcendir l'entesa entre el club tarragoní i el mitja punta mallorquí, que en la segona part de la temporada passada va jugar poc amb el Reus. De moment, Vicente Moreno hi ha confiat ben poc, ja que només li ha donat minuts en la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)