Nàstic

El partit de la ‘vendetta'

Nàstic-Llagostera. El club grana no oblida la polèmica eliminatòria d'ascens del 2014 i difon una campanya per omplir diumenge el Nou Estadi per vèncer i tancar una ferida encara oberta

L'ascens a segona A del 31 de maig passat va permetre al Nàstic començar a cicatritzar la ferida oberta un any abans, en la polèmica i tensa eliminatòria per pujar que el va enfrontar amb el Llagostera i que va acabar amb la victòria dels del Gironès. Per tancar-la del tot, a Tarragona necessiten derrotar el Llagostera en el partit que els enfronta diumenge al Nou Estadi, el primer entre els dos equips des de llavors. Ha de ser la seva vendetta particular, tal com es desprèn de la campanya de promoció del partit que el club grana va presentar ahir, centrada en la paraula venvinguts, amb v de vendetta (‘revenja'). La campanya inclou un vídeo amb imatges del partit de Llagostera, amb la tensió i la decepció ben evidents, així com de la celebració de l'ascens dels grana.

“El juny del 2014, tots vam viure a Llagostera una tarda de màxima crueltat i impotència. Hem de girar full d'aquell episodi trist. Demano a la gent que diumenge ompli l'estadi i animi l'equip, amb samarretes vermelles i bufandes”, va afirmar durant l'acte el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, que va assegurar que per al club grana el partit és de “sis punts”, tres molt importants per tornar a la zona de fase d'ascens i tres més per treure's “l'espina clavada” del juny del 2014. Andreu va fer una crida al “comportament exemplar” dels seus aficionats. “Prendrem totes les mesures necessàries perquè no hi hagi incidents. Sabem que és un partit d'alt risc i que la gent de Tarragona no oblida que a Llagostera va rebre un mal tracte en l'aspecte esportiu i social”, va afirmar Andreu, que va recordar la polèmica generada al voltant de les entrades –començada, segons el president grana, per una fotografia difosa pel Llagostera on es veien els jugadors no convocats asseguts a les escales de la tribuna del Nou Estadi, malgrat que, segons Andreu, tots tenien seient– i l'agressió del tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, al delegat del Nàstic, Josep Maria Grau, just abans del partit de tornada. “Després del que va passar, és el nostre derbi de segona A”, va afirmar Andreu, que va reiterar que la seva voluntat és que l'afició tarragonina tingui un “comportament exquisit”. El president del Nàstic no considera que amb aquesta campanya obrin cap caixa dels trons: “Només recordo el que va passar. Demano màxim respecte, ja que no volem violència.”

El Nàstic espera per al partit, diumenge que ve a les cinc de la tarda, una assistència de 10.000 persones –en l'última jornada al Nou Estadi, contra l'Osca, n'hi havia la meitat– i per això recorden a l'afició la importància de vèncer el Llagostera. El triomf hauria de servir, segons Andreu, d'homenatge als jugadors i aficionats que van viure aquell partit.

És un partit molt important per a nosaltres, de sis punts. Volem vèncer per tornar a la zona de fase d'ascens i per treure'ns l'espina
Prefereixo no opinar. Em centro en la part esportiva, ja que no val la pena entrar en polèmica
Oriol Alsina
TÈCNIC DEL LLAGOSTERA
Estic segur que la gent del Nàstic tindrà un comportament exquisit i animarà el nostre equip
Josep Maria Andreu
PRESIDENT DEL NÀSTIC
Prendrem mesures perquè no hi hagi incidents. Sabem que és un partit d'alt risc i que la gent de Tarragona no oblida el mal tracte rebut

“Ni dinarem amb ells ni els trucarem”

Durant la presentació de la campanya de promoció del Nàstic-Llagostera va quedar clar que les relacions entre els dos clubs són inexistents. No està prevista cap trucada abans del partit entre els dirigents, i Josep Maria Andreu va avançar que no hi haurà el dinar que habitualment celebren les directives abans dels partits. De tota manera, Andreu va assegurar que atendran qualsevol petició –d'entrades, per exemple– que els arribi des del Llagostera. El club del Gironès no va voler opinar ahir sobre la campanya promocional “per no entrar en polèmiques” i Oriol Alsina es va limitar a afirmar que està centrat en la part esportiva. Durant el partit es reforçaran els serveis de vigilància i la presència policial, tot i que s'hi preveu poca presència de seguidors visitants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)