Estat de desgràcia

El Girona juga 75 minuts a molt bon nivell, però el Còrdova en fa prou amb cinc d'inspiració per assaltar Montilivi

Els locals, amb una gran primera part i un tram final ple de cor, ho intenten tot i acaben assetjant la porteria de Razak, el millor del seu equip

Tercera derrota del curs a casa, on els de Machín ja han cedit disset punts aquesta temporada

Només l'estat de gràcia del Còrdova i el de desgràcia del Girona expliquen el partit d'ahir. Els de Machín no en van fer prou amb 75 minuts a molt bon nivell (la primera part va ser notable i l'última mitja hora, de setge permanent contra la porteria de Razak) per sumar ni un trist empat, mentre que els andalusos en van fer prou amb cinc minuts d'inspiració per endur-se els tres punts de Montilivi, on sembla que hi hagi fenòmens paranormals perquè el Girona ha tingut ocasions de guanyar els vuit punts que hi ha jugat –sí, els vuit– i, en canvi, ja ha vist volar disset punts del seu estadi, on dissabte vinent hi ha de tornar a jugar, ara ja amb més pressió que mai i l'obligació de derrotar sí o sí l'Elx.

Domini i inoperància

Des del primer minut es va veure un Girona decidit a cruspir-se el líder. Els locals van sortir sense reservar ni un bri d'energia i van accelerar d'entrada. Abans del minut 10, Aday ja havia trencat tres vegades la cintura del seu marcador i havia enviat tres pilotes malignes a l'àrea. Sense un paper amb tant de protagonisme, a l'altre carriler, Clerc, també se'l veia fi per l'esquerra. Ple d'intensitat i amb un molt bon sentit de la pressió, el Girona es va fer amo i senyor del partit i va jugar pràcticament els primers 45 minuts a la parcel·la rival. Si el 0-0 no es va alterar va ser perquè Jairo va enviar als núvols una passada de la mort de Felipe quan tenia tota la porteria per a ell (25') o perquè Razak es va trobar gairebé sense voler un cop d'esperó de Sobrino quan el gol ja es cantava a la grada (29'). Van ser les dues ocasions majúscules, tot i que, d'arribades, el Girona en va generar unes quantes més. El Còrdova, per la seva part, es va limitar a aguantar les embranzides dels locals. I a sobreviure. El 0-0 en el descans només era una magnífica notícia per als cordovesos, que no van demostrar en absolut la seva situació de privilegi a la taula.

Gir total en cinc minuts

La sortida del Girona després del descans no va ser com la de l'inici de partit. Per desgràcia, va coincidir amb una posada en escena més agressiva del Còrdova, que probablement va rebre una estrebada d'orelles per part del seu tècnic en la mitja part. El cas és que els andalusos es van trobar amb un 0-2 fent ben poca cosa. Els dos gols visitants van arribar precedits de dues grans intervencions de Becerra, que va forçar dos córners que van ser letals. En el primer, els locals ja havien allunyat el perill fins que Dalmau va robar la cartera a Felipe –els locals van reclamar falta– i va iniciar l'acció del 0-1, on hi va haver més errades gironines. En el segon, la rematada de cap d'Andone va ser neta. Massa neta.

Final trepidant

Tot i el 0-2, el Girona no es va donar per mort. Va continuar, això sí, uns minuts ben grogui. No només els jugadors, sinó també els que havien de moure fitxa. Ja sigui perquè Machín no era a la banqueta o perquè el 0-2 també va deixar mig estabornits els tècnics, no va ser gaire normal que Jaime Mata trigués deu minuts a ingressar a la gespa i que Borja García i Coris saltessin a jugar 17 minuts després que Becerra hagués encaixat el segon gol. Veient després el que van donar i com va canviar el ritme de partit amb els canvis, va ser un temps perdut molt car.

Fent un pas enrere, el Còrdova també va ajudar al fet que el Girona s'animés. Els locals van acabar prenent tots els riscos del món (va acabar amb sis jugadors de tres quartes parts de camp cap amunt) i haurien pogut posar el peu al coll al Còrdova molt més abans si l'àrbitre no hagués invalidat l'1-2 a Alcalá (81'). Tot i això, el Girona no va deixar d'insistir, de trepitjar l'àrea i de posar a prova Razak, el millor del seu equip. Però el porter visitant només va poder ser batut de penal per Mata. El Girona va tenir vuit minuts (n'hi va haver quatre d'afegit, que al final van ser cinc, tot i que escassos després del xou que va muntar Andone per perdre temps) per intentar salvar un punt, que fins i tot hauria estat poc botí després del partit que van fer els locals. Però no va arribar ni el 2-2.

CÒRDOVA: Razak; Dalmau, Deivid, Rafa Gálvez, Abel Moreno; Nando (Pedro Ríos, 63'), Víctor Pérez, Luso, Fidel; Xisco (Markovic, 74') i Andone (Raúl de Tomás, 92').

GIRONA: Becerra; Kiko Olivas (Borja García, 75'), Alcalá, Lejeune; Aday, Pere Pons, Granell, Clerc (Coris, 75'), Felipe; Jairo (Mata, 68') i Rubén Sobrino.

FALLA L'ENCERT

Enmig del domini local, Jairo (25') i Rubén Sobrino (29') haurien pogut fer l'1-0

AMB POLÈMICA

1' Recuperació de Pere Pons, que cedeix la pilota a Aday; aquest es desfà del seu marcador i guanya la línia de fons, però la defensa del Còrdova rebutja la seva centrada a l'àrea abans que Jairo hi posi el cap. 8' Molt bona acció d'Aday per l'extrem dret, que posa la pilota a l'àrea per a la volea de Kiko Olivas. Razak, molt ben situat, atrapa la pilota. 11' Sobrino força una falta perillosa a la frontal de l'àrea, tot i que un pèl escorada. Quan tothom pensava que Granell l'executaria de manera directa, aquest toca la pilota per a Aday, que intenta sorprendre Razak pel costat de la tanca defensiva, però la pilota es perd fora per molt poc, arran del pal esquerre. 15' Abel Moreno inicia una llarga conducció i quan arriba a la línia de fons i semblava que anava a centrar prova de sorprendre Becerra pel pal curt, però el porter treu una molt bona mà i envia la pilota a córner. 23' Córner favorable al Còrdova que Luso, de cap, remata per damunt del travesser. 25' Gran acció ofensiva del Girona, amb Felipe guanyant la línia de fons i fent la passada de la mort per a Jairo, que amb tota la porteria per a ell envia la pilota alta amb la cama esquerra quan el gol ja es cantava a Montilivi. 27' Internada perillosa de Fidel, però Kiko Olivas, molt atent, intercepta l'intent de rematada creuada del jugador visitant. 29' Nova gran acció d'Aday per l'extrem dret i centrada rasa que Sobrino remata amb l'esperó i Razak, ben col·locat, es troba la pilota al damunt i evita un altre gol cantat del Girona. 41' Falta a favor del Còrdova que Xisco posa a dins de l'àrea amb molta mala intenció, però la sortida expeditiva de Becerra allunya el perill, tot i que en el seu refús atropella Luso, que anava a la rematada. 49' Xut llunyà però també molt tou de Luso, fàcil per a Becerra. 51' Acció ofensiva del Còrdova amb errades en cadena de la defensa del Girona i la pilota cau a Fidel, que afusella Becerra, però el porter salva el 0-1 amb la cama en una gran intervenció. 53' 0-1. Fidel acaba rematant a la xarxa un rebuig de Becerra, que ja havia salvat un gol cantat amb una rematada gairebé a boca de canó d'Andone. 57' Nova aturada providencial de Becerra, que envia a córner una seca de Nando que gairebé era mig gol. 58' 0-2. Córner que cargola Fidel i Andone s'aixeca més que ningú i desvia la pilota amb el cap a la xarxa. 61' Bona passada de Granell per a Sobrino, que retalla un defensa però, el seu xut amb la cama esquerra, massa tou, el bloca bé Razak. 69' Bona conducció de Granell, que progressa fins a la frontal, però a l'hora de xutar ho fa amb la cama dreta, sense problemes per a Razak. 71' Aday posa la pilota a l'àrea des de l'extrem dret i Mata, després de controlar d'esquena a porteria, etziba una mitja volta que Razak atura amb algunes dificultats. 81' Córner que executa Granell i Alcalá, en una acció plena de força, aconsegueix marcar l'1-2, però l'àrbitre l'anul·la per una suposada falta del central gironí. 82' Volea de Borja García que acaba blocant el porter visitant. 83' Ara és Coris qui ho prova, però Razak es torna a estirar bé i bloca la pilota al costat del pal esquerre. 84' Doble rematada de Felipe a dins de l'àrea, la primera al cos d'un central i la segona a les mans de Razak. 86' Gran passada en profunditat de Borja García per a Mata, que fa la passada de la mort a Felipe i, el xut d'aquest, després d'un control, el refusa Razak. L'acció, però, acaba en un penal de Gálvez sobre Sobrino quan aquest intentava anar al rebuig. 87' 1-2. Jaime Mata transforma el penal enganyant el porter visitant. 89' Centrada de cap cargolada de Borja i rematada de cap de Sobrino que Razak atrapa des de la línia de gol. 90' En un autèntic embolic a dins de l'àrea, la rematada de Lejeune acaba en córner perquè un defensa visitant hi posa la cama ‘in extremis'.
GOLS: 0-1 (53') Fidel. 0-2 (58') Andone. 1-2 (87') Mata, de penal. ÀRBITRE: Pizarro Gómez, del col·legi madrileny. T.G.: Als locals Jairo (38'), Becerra (51'), Kiko Olivas (67') i Granell (81'), i als visitants Abel Moreno (16'), Nando (55'), López Silva (57') –estant a la banqueta–, Rafa Gálvez (87') i Andone (92'). T.V.: Cap. PÚBLIC: 4.329 espectadors a Montilivi.

ATAC I GOL

Razak, el millor del Còrdova, només va poder ser batut de penal per Mata (87')

TOT EN CINC MINUTS

Fidel va fer el 0-1 (53') i Andone va rematar la feina (58') quan el rival estava grogui

MASSA TARD?

Després del 0-2, Mata va trigar 10 minuts a saltar a la gespa, i Borja García i Coris, 17
Control absolut del Girona en uns 45 minuts inicials amb intensitat, ritme i ocasions
Un gol anul·lat a Alcalá (81') hauria posat tota la pressió del món als andalusos
El Girona va acabar atacant amb tot, però ni tan sols va trobar el premi del 2-2