Girona

El doble repte de l'especialista

El Girona, que no havia fet mai els sis punts en dues jornades seguides a fora abans de l'arribada de Machín, ho ha aconseguit els dos últims cops

És l'única vegada que s'hi troba aquest curs

Dues sortides consecutives sempre fan respecte. Afrontar-les en la recta final del campionat sol apujar el grau d'exigència. I que siguin contra rivals directes i amb tanta o més necessitat de punts per assolir l'objectiu accentua la dificultat dels reptes. El Girona, però, fa temps que no viu els partits a camp contrari amb el maldecap de tenir assumit que perd molta pistonada respecte al rendiment a Montilivi, cosa que sí que li passava, i sovint de manera exagerada, en les primeres experiències a segona A. El Girona jugarà diumenge al Nuevo Arcángel de Còrdova i, al cap d'una setmana, al Martínez Valero d'Elx conscient que s'hi juga molt, però amb la productivitat que té de visitant com a aval. No només perquè és un dels millors a camp contrari –un punt menys que l'Alavés, però també un partit menys–, sinó perquè li ve de lluny. Concretament, des de l'arribada de Pablo Machín, que ha transformat el rendiment dels blanc-i-vermells lluny de Montilivi.

Més de la meitat

Amb el tècnic de Gómara, el Girona ha celebrat la victòria en més de la meitat dels partits que ha jugat a camp contrari. La solvència s'ha tornat a accentuar els últims mesos, amb quatre victòries –a Osca, a Palamós contra el Llagostera, a Saragossa i a Albacete– en les sis últimes sortides. Un bagatge molt positiu que marca una línia continuista amb el que va fer l'equip la temporada passada. Els gironins van acabar el curs 2014/15 amb un rècord absolut de victòries a camp contrari –en van celebrar catorze, vuit més que les que havia aconseguit com a màxim el Girona en una mateixa temporada a segona A– molt difícil d'igualar. I del curs anterior són també els dos únics plens de sis punts en dues jornades seguides a fora del Girona a segona A. En les sis primeres temporades en la categoria, el club va acumular deu sèries diferents de dos partits a fora en vuit dies, i no en va treure mai ni quatre punts. En canvi, la temporada passada en va treure el màxim rendiment, amb el doble triomf a Albacete i Sabadell en la primera volta, i el de Lugo i Santander a mitja lliga. Ara, l'equip, immers en el millor moment de la temporada, es troba per primera vegada –i única– amb dues jornades seguides a fora. I per començar, té el repte d'allargar el malson del Còrdova, que va encadenar sis derrotes abans de treure un empat en l'últim partit a casa, contra el Tenerife.

LA GARANTIA

El gran bagatge amb Machín és el millor aval de cara a dues visites molt exigents

PER COMENÇAR

Visitarà primer el Còrdova, que viu un malson a casa amb sis derrotes i un empat

LA XIFRA

23
victòries
del Girona dels 45 partits que ha jugat com a visitant amb el tècnic de Gómara.

NI QUATRE DE SIS

Els deu primers cops a 2a A es van resoldre amb un bagatge d'entre zero i tres punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)