Hauria pogut ser pitjor

El Girona obté un empat que el manté viu en la lluita pel ‘play-off' després de resistir amb un home menys el setge de l'Elx tota la segona part

La injusta expulsió d'Alcalá (39') quan els de Machín tenien el marcador a favor i el partit sota control ho va complicar tot

Un autogol de Clerc (75') va equilibrar el golàs de Granell (8') i va ensorrar el treball defensiu

Si els petits detalls valen victòries i fins i tot ascensos, ahir el Girona hauria pogut quedar fora de la cursa pel play-off per un detall gens menor com va ser l'expulsió d'Alcalá. Ja no va agradar la designació d'Eiriz Mata, un àrbitre que sol escombrar força bé cap a casa. I sobre la gespa, els temors es van confirmar. El col·legiat gallec va ensenyar dues targetes a Alcalá amb una facilitat espantosa i va deixar el Girona amb deu encara en la primera part. L'expulsió va fer molt mal als visitants perquè es va produir en un moment en què tenien el partit exactament on els de Machín volien: amb 0-1 –un golàs de Granell– i l'Elx lligat de peus i mans. Amb un jugador menys, tothom tenia clar que al Girona la segona part se li faria eterna, com així va ser. El guionista, que també s'hi va recrear, va voler que el gol de l'Elx arribés de la manera més cruel, en pròpia porteria. Però ni amb l'1-1 el Girona es va desmuntar, tot i que va haver de suar sang per mantenir un punt que s'hauria pogut escapar perfectament en el tram final si no hagués emergit Becerra. Sí, hauria pogut estar pitjor, però sempre quedarà el dubte sobre què hauria passat amb onze contra onze.

Bon inici, mal final

El Girona no va aclaparar de sortida l'Elx com ho va fer feia vuit dies amb el Còrdova, possiblement també perquè els il·licitans no eren el manat de nervis que eren els andalusos. Fent molt menys en atac, però, els de Machín van treure un rèdit més alt perquè en el minut 8 ja havien foradat la porteria de Javi Jiménez. Va ser un golàs de Granell, un míssil marca de la casa que el porter de l'Elx ni va veure. Part del mèrit del 0-1 cal atribuir-lo a Eloi, que primer va recuperar una pilota a la frontal de l'àrea i tot seguit va fer l'assistència.

Amb el resultat a favor, el Girona va deixar la iniciativa a l'Elx, un equip que se sent més a gust sense pilota que amb pilota. Els gironins van teixir una bona teranyina i va capturar la majoria dels intents locals, que només van inquietar amb comptagotes. El perill dels elxans va venir a pilota parada o per la banda esquerra, amb un Álex Moreno molt actiu per la banda de Maffeo i de Kiko Olivas. Amb els locals ben controlats –Becerra no va haver de fer cap intervenció de mèrit en la primera part–, el perill va ser l'àrbitre. Eiriz Mata ja havia mostrat una primera targeta molt discutible a Pedro Alcalá, però va posar tots els pals a les rodes que va poder a les aspiracions dels de Machín quan es va inventar una falta a la frontal de l'àrea que li va costar la segona targeta a Alcalá. Amb deu des del minut 39, la segona part no pintava gens bé.

Resistència

El Girona va sortir després del descans tal com va acabar la primera, amb una línia de quatre al darrere (Maffeo i Clerc als laterals i Kiko Olivas i Lejeune a l'eix) i mantenint la resta de dibuix. L'Elx va trobar forats i Machín va optar per fer uns retocs que evidenciaven que els visitants ho apostaven tot al zero a la porteria. Richy va fer d'Alcalá i el Girona va ajuntar línies: la defensa de cinc i quatre migcampistes (Herrera i Mata més oberts i un xic més avançats que Pere Pons i Granell).

La segona part va ser un atac constant de l'Elx, que va explotar les bandes i es va fer un tip de centrar des de la línia de fons buscant Sergio León. Mentre el Girona resistia com podia, l'Elx anava posant tota la pólvora que podia. El setge va ser important i els patiments dels visitants, extrems. Perquè els locals van tenir moltes opcions de rematada i perquè Becerra no va tenir el dia en les sortides. L'1-1, però, va arribar de la manera més inesperada i absurda, i se'l va fer el Girona. Els últims 15 minuts van semblar 15 dies i aquí sí que va aparèixer Becerra, immens sota els pals i pletòric de reflexos. I el punt salvat amb tants litres de suor, que a priori semblava poca cosa, qui sap si pot tenir molt de valor després de veure que molts rivals directes també van fallar.

GIRONA: Becerra; Kiko
Olivas, Lejeune, Alcalá; Maffeo, Pere Pons, Granell, Eloi (Richy 60'), Clerc;
Mata (Coris 72') i Cristian Herrera (Rubén Alcaraz 89').

ELX: Javi Jiménez; Caro,
Armando, José Ángel (Vergos, 75'), Noblejas (Álex Martínez 69'); Lolo, Pelayo (Héctor 57'); Álvaro, Cristaldo, Àlex Moreno; i Sergio León.

VENT A FAVOR

Granell va fer el 0-1 amb un xut espectacular i va situar el partit on volia el Girona
MINUT A MINUT: 2' Cessió enrere d'Alcalá massa fluixa i Becerra ha de sortir fora de l'àrea a rebutjar la pilota per evitar que Sergio León la intercepti. 3' Bona acció individual de Clerc, però el carriler no es decideix a xutar quan estava en bona situació i opta per fer una passada a Mata, que no hi arriba. 8' 0-1. Eloi recupera una pilota al semicercle de l'àrea i després de combinar en curt amb Cristian Herrera fa una passada enrere cap a Granell, que des de vint-i-cinc metres etziba un xut impressionant amb l'esquerra que es cola per l'escaire. 15' Després de dos córners defensats amb problemes pel Girona, la pilota arriba a Noblejas, que des de fora de l'àrea engalta un xut molt potent amb l'esquerra però Becerra, ben situat, bloca. 22' Falta directa a uns vuit metres de la frontal de l'àrea que Álvaro executa per sobre del travesser. 24' Falta que penja Granell a l'àrea i Lejeune reclama penal per una empenta. L'acció acaba en córner. 25' Granell executa el servei de cantonada i Sergio León, en intentar rebutjar, gairebé es fa un autogol perquè la pilota s'estavella al travesser. L'acció continua i Olivas primer i Alcalá després no poden superar un núvol de cames. La jugada acaba en un nou córner que el Girona serveix sense conseqüències. 27' Centrada des de la banda esquerra de Noblejas i cop de cap de Pelayo a l'esquerra de la porteria de Becerra. 30' Álex Moreno es desfà de Kiko Olivas però quan ho té tot a favor per fer la passada de la mort, la pilota se li escapa per la línia de fons. 32' Granell envia una passada llarga a Cristian Herrera, que no connecta bé la volea amb l'esquerra i la pilota es perd a fora. 39' Falta inexistent molt perillosa al límit de l'àrea que li costa la segona groga a Alcalá. Noblejas toca en curt per a Sergio León, però el xut del pitxitxi s'estavella a la tanca defensiva. 45' Centrada molt tova i aparentment fàcil per a Becerra, que no aconsegueix blocar la pilota i a punt li està de costar un gol. El porter, però, rectifica a temps i evita que Sergio León caci la pilota. 45+1' Ja en l'afegit, Álvaro prova una doble rematada. La primera s'estavella al cos de Clerc –l'afició demana tímidament mans– i la segona es perd molt desviada. 51' Álex Moreno centra des de la banda esquerra i la rematada de cap molt franca d'Álvaro es perd fora per centímetres a la dreta de Becerra. 52' Rematada massa creuada de Sergio León amb l'esquerra. 54' Centrada de Noblejas des de l'extrem esquerre i rematada de cap de Pelayo a fora. 56' Llarga acció de combinació del Girona amb Pere Pons, que cedeix a la dreta a Maffeo i aquest posa la pilota dins l'àrea. Mata, d'esquenes, controla la pilota i la cedeix enrere a Eloi, que remata amb força i la pilota es perd alta després de rebotar en un defensa local, que evita el gol. 61' Córner que executa Noblejas i Armando, de cap, remata alt. 64' Centrada molt perillosa de Caro des de la dreta i Kiko Olivas envia la pilota a córner amb el cap i evita la rematada d'Hector, que entrava des de darrere amb tot a favor. 66' Rebuig massa curt de Becerra, però el xut d'Álvaro no agafa porteria perquè l'intercepta un defensa visitant, que acaba allunyant el perill. 74' Cristian Herrera se'n va amb molts metres per endavant, però se li acaba la benzina quan arriba a l'àrea i es deixa caure. L'àrbitre l'amonesta, entenent que simula penal. 75' 1-1. Córner a favor de l'Elx que acaba amb un gol de Clerc en pròpia porteria amb l'esquena després d'una sortida defectuosa de Becerra. 77' Doble rematada, amb l'esquerra i poca convicció de Maffeo des de la frontal, la primera a les cames d'un defensa i la segona a fora. 78' Caro fa la passada de la mort a Héctor i Becerra es llueix amb una intervenció fantàstica i envia la pilota a córner. 85' Centrada des de l'esquerra d'Álex Moreno i rematada, també amb l'esquerra, de Sergio León que Becerra torna a salvar amb una intervenció majúscula. 90' Córner a favor de l'Elx que Armando remata amb dificultats al segon pal i Becerra atrapa sense problemes. 91' Centrada de Caro i rematada de cap de Caro a les mans de Becerra. 93' Álex Martínez cargola la pilota i la rematada de Vergos l'atrapa bé Becerra.
GOLS: 0-1 (8') Granell. 1-1 (75') Clerc, en pròpia porteria. ÀRBITRE: Eiriz Mata, del col·legi gallec. T.G.: als locals Lolo (27') i Noblejas (59'), i als visitants Eloi (18'), Granell (68'), Cristian Herrera (73'), Lejeune (78'). T.V.: Alcalá (21' i 39') per doble amonestació. PÚBLIC: 9.555 espectadors al Martínez Valero.

ERIZ MATA

Es va passar de la ratlla amb les dues targetes a Alcalá, expulsat en el minut 39

SETGE LOCAL

Amb deu, el Girona va fer un pas enrere i ho va fiar tot al zero en la porteria

LA MENYS CLARA

L'Elx es va atipar d'atacar, però l'1-1 se'l va acabar fent el Girona en pròpia porteria
Insegur ahir en les sortides, amb l'1-1 va evitar la derrota amb dues aturades prodigioses