Girona

Un punt per digerir-lo

El Girona torna a fer un partit carregat de personalitat i punt d’honor però acaba amb un gust agredolç després que el Betis li empati el matx en el 88’

Els de Míchel evidencien per primera vegada manca de gasolina, un fet que emboira les idees

El Girona va empatar a una diana en la seva visita al Benito Villamarín contra un Betis, minvat per les baixes, que va celebrar esgarrapar un punt al líder. I és que un altre fet que demostra l’excel·lent primera volta que estan fent els de Míchel és precisament veure com els rivals acaben fosos intentant superar un equip que demostra una personalitat envejable i una idea infrangible sigui quin sigui l’escenari i el rival. A Sevilla, però, el conjunt que va acabar més cansat i amb el dipòsit en reserva van ser el dels blanc-i-vermells, que després de jugar dilluns contra l’Alavés i fer el tècnic un sol canvi en l’onze, van veure com la claredat d’idees i l’eficàcia demostrada habitualment quedava emboirada. Dovbyk va avançar al Girona des dels onze metres, però, després de tenir més d’una transició perillosa per fer el 0-2, el Betis, després d’un córner que no era, va establir l’1-1 definitiu ja en el 88 a través del central Pezzella. Una llàstima que no espatlla gens un 2023 increïble i una primera volta que, a falta d’un partit, contra l’Atlético, a Montilivi, deixa els de Míchel segons en la taula compartint lideratge amb el Madrid, líder gràcies a la diferència de gols.

En els primers compassos del partit, el Girona va tenir una consigna clara en l’aplicació del seu joc, i no era altra que monopolitzar la possessió per marcar el ritme del partit i fer anar de costat a costat, i desgastar, un rival que corria amb cert sentit però de manera desesperada darrere de l’esfèrica. Era tal el rondo que l’afició bètica va xiular el domini gironí buscant una reacció i una pressió més ferotge dels seus jugadors, que no arribaven a cap jugada i veien com Miguel, Iván Martín, Aleix Garcia i Pablo Torre rebien entre línies i trencaven l’entramat dels de Pellegrini. Això sí, ofensivament, al Girona li va costar generar ocasions de gol –la primera més clara la va tenir Miguel trepitjant àrea i provant de superar Rui Silva després d’una passada d’Aleix Garcia, i la segona, Savinho amb una rematada al segon pal.

El Betis va tenir alguna tímida reacció, amb més cor que cap i empès més per l’afició que no pas pels arguments futbolístics que podia desenvolupar. Al 37, però, tot va canviar en una acció rapidíssima de Pablo Torre, que va servir a Savinho i aquest, amb una retallada marca de la casa, va obligar Ruibal a escombrar i emportar-se’l. L’home de gel, Dovbyk, no va perdonar i va enganyar Rui Silva per fer l’onzè gol de la temporada i avançar els de Míchel, que van acabar controlant el tram final.

No ho maten i els maten

La segona part va començar amb un guió de partit força propici per al Girona, que, amb avantatge en el marcador, no patia en excés per mantenir el mur defensiu sòlid. El Betis no trobava la manera de fer mal als gironins i els de Míchel, en canvi, sí que veien una escletxa per sentenciar el matx en les transicions, comandades en la majoria d’ocasions per Yan Couto o un Savinho amb la decisió en la zona de tres quarts ja de vacances. Manuel Pellegrini va jugar l’última bala a un triple canvi fent entrar Borja Iglesias, Abde i Altimira per buscar més frescor, cames i una pressió encara més efectiva davant d’un Girona que mostrava símptomes de debilitat pel que feia a la força, la precisió en les passades i la claredat d’idees.

La falta d’energia va acabar fent perdre del tot la pilota a un Girona que no feia dues passades seguides i que va veure com el rival el tancava cada vegada més a la seva pròpia àrea, un fet inaudit després de disset jornades. Al final, d’un córner que no era en una disputa amb Borja Iglesias com a protagonista, va arribar l’1-1 definitiu. El córner al segon pal el va rematar al pal contrari el mateix davanter gallec i un refús curt va permetre una segona rematada local i fins a una tercera després que l’esfèrica caigués a les botes d’un Pezzella que no va perdonar amb un xut imparable per la potència i la col·locació. Segurament tocava patir una mica més per l’empenta bètica, però va ser Blind qui va tenir la millor opció de desequilibrar el matx amb una rematada mossegada que es va perdre per poc. Una llàstima i un punt que s’haurà de digerir i que tindrà millor gust a mesura que passin els dies.

L’HOME DE GEL

Dovbyk va fer el 0-1 després que Savinho forcés molt bé un penal davant Ruibal

POSSIBILITATS DE 0-2

El Betis no sabia com fer mal i els gironins van tenir alguna contra mal executada

LA PILOTA ATURADA

Tot i que no era, el Girona va encaixar la sisena diana en contra després d’un córner rival
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)