Més esport

La SGEAF multiplica per quatre el pressupost destinat a l’esport femení

El president Aragonès diu que destinaran tres milions d’euros per donar suport a tots aquest programes

En la presentació de les línies de suport a l’esport femení que s’ha fet al Palau de la Generalitat s’ha explicat que els recursos destinats a l’esport femení es multiplicaran per quatre, que el pressupost de l’esport en aquesta legislatura s’ampliarà notablement i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que es destinaran amb 3 milions d’euros tots els programes que s’ha explicat en l’acte. El president ha estat acompanyat per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, que han presentat les noves línies de suport a l’esport femení i al programa Catalunya al Món

Laura Vilagrà ha reconegut que els clubs han patit molt en aquests dos darrers anys per culpa de la pandèmia i ha dit: “Volem que aquesta sigui la legislatura de l’esport, i de l’esport femení” i ha desitjat que aviat ja no s’hagi de fer aquesta distinció. També ha manifestat que es crearan dos programes que reconeixeran els equips ascendits i als que han quedat primers, que es treballa en organitzar un congres de l’esport i en la lluita contra la violència de genere en l’àmbit esportiu.

Anna Caula ha deixat molt clar: “Ens creiem l’esport femení i l’hi donem recursos”, i ha explicat que donaran recursos als equips femenins que competeixen a les màximes categories estatals i també a les segones. També s’ajudarà als equips ascendits a categories estatals, que ho passen malament els primers anys, i es farà un reconeixement a l’excel·lència amb primeres posicions en els campionats estatals. En el programa Catalunya al Món s’ampliarà el pressupost per garantir la participació en competicions internacionals dels clubs. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física també ha manifestat: “Cal generar referents i donar visibilitat a l’esport femení” i que aquest és l’objectiu que tenen.

També han estat presents a l’acte la presidenta del Club Voleibol Sant Cugat, Maria Manén que ha comentat: “Tenir equips a l’alt nivell es crear referents per la base” i que “Des de l’esport femení reclamen igualtat d’oportunitats”. La jugadora de bàsquet del Barça CBS, Ainhoa López ha explicat que: “aquests actes ens omplen d’esperança per seguir lluitant” i també ha desitjat que arribi el dia en que les oportunitats dels homes i les dones siguin les mateixes i reals.

Ha tancat la presentació el president de la Generalitat Pere Aragonès que ha posat xifres a tot el que s’ha explicat: “Destinarem 3 milions d’euros per a donar suport a tots aquests programes”. Ha tornat a recalcar que serà la legislatura de l’esport femení i ha manifestat: “Des del Govern volem acompanyar el creixement de l’esport i en especials del femení, volem reforçar la participació catalana en competicions internacionals oficials i volem contribuir a l’excel·lència dels esportistes catalans i els seus clubs”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)