Més esport

El govern fa una aposta ferma per l’esport femení

Política esportiva. Es multiplicaran per quatre els ajuts als programes que s’han presentat i el president, Pere Aragonès, afirma que s’arribarà fins als tres milions d’euros

  • Els assistents a la presentació dels nous programes JORDI BEDMAR.
  • VÍDEO: L'acte de presentació

Els recursos destinats a l’esport femení es multiplicaran per quatre i el pressupost de l’esport en aquesta legislatura s’ampliarà notablement fins a arribar als tres milions d’euros, segons va dir el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès. El govern ha fet una aposta ferma per l’esport femení i ahir va presentar les línies de suport i el programa Catalunya al Món al Palau de la Generalitat. El president va estar acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

Laura Vilagrà va reconèixer que els clubs van patir molt en aquests dos anys de pandèmia i va dir: “Volem que aquesta sigui la legislatura de l’esport, i de l’esport femení”, i va desitjar que aviat ja no s’hagi de fer aquesta distinció. També va explicar que es treballa per organitzar un congres de l’esport i en la lluita contra la violència de genere en l’àmbit esportiu. Anna Caula va deixar molt clar: “Ens creiem l’esport femení i li donem recursos”, i va explicat que donaran ajudes als equips femenins que competeixen en les màximes categories estatals i també en les segones, i als equips ascendits a categories estatals, que ho passen malament els primers anys, i es farà un reconeixement a l’excel·lència amb primeres posicions en els campionats estatals. En el programa Catalunya al Món s’ampliarà el pressupost per garantir la participació en competicions internacionals dels clubs. La secretària general va dir: “Cal generar referents i donar visibilitat a l’esport femení” i hi va afegir que aquest és l’objectiu que tenen.

També van ser presents a l’acte la presidenta del Club Voleibol Sant Cugat, Maria Manén, que va afirmar: “Tenir equips en un alt nivell és crear referents per a la base”, i va dir: “Des de l’esport femení reclamem igualtat d’oportunitats.” La jugadora de bàsquet del Barça CBS Ainhoa López va explicar: “Aquests actes ens omplen d’esperança per continuar lluitant” i va desitjar que arribi el dia que les oportunitats dels homes i les dones siguin les mateixes i reals.

Va tancar la presentació el president, Pere Aragonès, que va posar xifres a tot el que s’havia explicat: “Destinarem tres milions d’euros a donar suport a tots aquests programes”, va tornar a recalcar que serà la legislatura de l’esport femení i va manifestar: “Des del govern volem acompanyar el creixement de l’esport i, en especial, del femení; volem reforçar la participació catalana en competicions internacionals oficials i volem contribuir a l’excel·lència dels esportistes catalans i els seus clubs.”

ELS PROTAGONISTA

Aquesta és i serà la legislatura de l’esport femení. La igualtat d’oportunitats també ha de ser una realitat en aquest àmbit
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)