Camí planer cap als quarts (11-10)

Waterpolo. La selecció espanyola, amb vuit catalans a l’equip, supera els Països Baixos amb més patiment de l’esperat i ho encarrila per poder evitar la primera eliminatòria del ‘play-off’; Perrone, clau

La selecció espanyola, amb vuit catalans a les seves files, va sumar la seva segona victòria a l’europeu de Split en superar als Països Baixos (11-10) després de vèncer en el debut contra Romania. La selecció espanyola té a tocar acabar primera de grup i evitar així la primera eliminatòria del play-off pel títol i poder descansar per preparar els quarts. El matx va començar de forma plàcida amb dos gols en el primer minut (2-0) i semblava que el partit era molt còmode, però el rival va reaccionar abans del final del primer quart (3-3). No obstant això, la superioritat de l’equip que dirigeix el tècnic català David Martín es va veure en el segon període amb un parcial de 4-0 que va fer disparar la diferència i els va donar calma (7-3). En el tercer quart, però, la selecció espanyola va abaixar la tensió i els Països Baixos van pressionar (9-7). Els neerlandesos van posar més pressió (9-8), però va aparèixer Perrone, màxim golejador del matx (3), i va fer dos gols determinants a tres minuts del final (11-9). Amb 11-10 els Països Baixos van disposar de la possessió per empatar el matx però el xut va rebotar al cap d’un jugador espanyol a 22 segons del final.