Més esport

‘La igualtat en Joc’, el congrés per avançar en l’impuls de l’esport femení a Catalunya

Està organitzat pel Govern, es farà a l’INEFC del 26 al 28 d’abril i comptarà amb especialistes en gènere i esport de reconegut prestigi

‘La igualtat en Joc’ és el nom del congrés que es farà del 26 al 28 d’abril organitzat per l’INEFC i el Govern de la Generalitat, i que vol ser una plataforma de transferència de coneixement, interacció i aprenentatge per impulsar l’esport femení a Catalunya. A les instal·lacions de l’INEFC Barcelona diversos especialistes en gènere i esport de reconegut prestigi català, estatal i internacional reflexionaran sobre els reptes i les eines per afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés i la pràctica de l’esport.

El congrés està organitzat per l’INEFC per encàrrec de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, amb la coordinació dels Departaments de la Presidència i d’Igualtat i Feminismes. Vol ser un punt d’inflexió en el camí per incrementar la visibilitat i el reconeixement de l’esport femení, i té lloc en el context de transformació feminista que es viu als carrers, al Govern, a les escoles i, també al món de l’esport.

L’impuls de l’esport femení és una peça fonamental d’aquesta transformació, i la Generalitat impulsa un congrés que s’engloba en les actuacions de suport, tant econòmic com de visibilitat, que l’executiu català està portant a terme per afavorir el creixement i la promoció de l’esport femení, en totes les facetes i àmbits.

Durant tres dies, del 26 al 28 d’abril, hi hauran ponències, tallers i diàlegs. Les conclusions del congrés serviran per elaborar un Llibre Blanc que reculli la feina portada a terme en l’àmbit del suport a l’esport femení i definir noves actuacions per millorar-lo i potenciar-lo.

El congrés reunirà especialistes en gènere i esport de reconegut prestigi català, estatal i internacional amb professionals d’entitats esportives, administracions públiques i empreses del sector esportiu, líders i responsables de la presa de decisions en l’àmbit de l’activitat física i de l’esport; persones implicades en la igualtat entre homes i dones, esportistes, periodistes i professionals de la comunicació esportiva, i referents de l’àmbit acadèmic.

L’acte inaugural del congrés serà el dia 26 d’abril a les tres de la tarda i estarà presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés.

Tota la informació sobre el programa, les ponències, els diàlegs, la taula rodona i els tallers es poden trobar al web del congrés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)