Atletisme

Exhibició de Guerrero

Atletisme. La migfondista banyolina guanya el títol de 800 m a Sabadell amb un nou rècord del campionat català en pista coberta (2:05.35)

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) va complir amb la seva condició de cap de cartell i va assolir el títol català de 800 m en pista coberta a Sabadell després d’esmicolar el rècord de la competició, amb 2:05.35. L’anterior plusmarca del campionat era de 2:07.97, registrada per Victòria Sauleda fa una dècada (2014). L’altre millor marca de la competició va arribar en la cloenda de la sessió matinal, en què el jove Guillem Crespí (Barcelona Atletisme) va rubricar els 60 m més ràpids de la història amb un registre de 6.72. Crespí va prendre el rècord a Bernat Canet (6.74), absent en la prova, i va certificar el títol a davant d’Arnau Monné (Playas Castelló) i Pol Elvira (FC Barcelona), tots dos per sota dels 6.80 (6.77 i 6.78).

Esther Guerrero va prendre el comandament des del tret de sortida. La jove arenyenca Marta Mitjans (Playas Castelló), campiona en els 1.500 m en la sessió matinal, amb prou feines la va poder seguir un parell de voltes. A la tercera va acabar desistint del ritme vertiginós de Guerrero, que ja va tenir via lliure per anar guanyant terreny progressivament i sumar el seu quart títol català de la distància (2010, 2011, 2015 i 2024) amb molta suficiència. Mitjans, que al desembre va establir en aquest mateix escenari una nova plusmarca espanyola sub 18 (2:07.89), va ser segona amb 2:11.42.

Cinquè títol de Benach

Més enllà de l’exhibició de Guerrero, també van complir les expectatives Xènia Benach (València) i Jaime Guerra (Cornellà Atlètic), dos noms propis més del campionat. Al matí, Benach va ampliar el seu domini en els 60 m tanques amb el cinquè títol consecutiu, amb un bon registre de 8.19. La vigent campiona estatal va superar per més de tres dècimes de marge Emilia del Hoyo (Avinent Manresa), segona amb 8.50. En el concurs de llargada, Guerra va complir els pronòstics i va recuperar el tron amb un millor vol de 7,61 m. El saltador del Cornellà Atlètic va competir amb una cursa d’aproximació de només 14 passes. Ja amb la cursa completa, Guerra confia aterrar més lluny dissabte vinent durant el míting internacional.

Amb 12 finals masculines i 12 més de femenines, el campionat va tenir molts focus d’interès, amb molt de protagonisme de joves atletes emergents. Una de les marques més valuoses van ser els 21.08 d’Adrià Alfonso (Playas Castelló) en el doble hectòmetre, no gaire lluny de la seva plusmarca catalana (20.97). En el concurs de salt de perxa, Artur Coll (Mislata) va volar fins a 5,50 m i va demostrar que pot superar el llistó a 5,60 m. La creu va ser per a Aleix Pi (Barça), el gran favorit, que va cometre tres nuls en l’alçada inicial.

LA DADA

Guillem Crespí també rebaixa la plusmarca de la competició en els 60 m (6.72)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)