Atletisme

De Sabadell a Glasgow

Atletisme. El míting internacional en pista coberta congregarà dissabte bona part dels referents catalans, amb Bestué, Guerrero, Benach i Guerra amb possibilitats de lluitar per les mínimes mundialistes

El 9è Míting Internacional de Catalunya, inclòs en el World Indoor Tour Challenger i que es disputarà dissabte vinent, congregarà més de 260 atletes provinents de 42 països, segons van anunciar ahir en la presentació a l’Ajuntament de Sabadell. Entre els caps de cartell de la cita, destaca la velocista santcugatenca Jaël-Sakura Bestué, que el curs passat va ser l’estrella de la reunió amb la plusmarca catalana de 60 m (7.24) i que acabaria rubricant una magnífica campanya indoor amb el vuitè lloc en la final de l’europeu de Belgrad. La progressió i l’impuls de Bestué –ara amb 7.19 com a rècord– dibuixen perfectament un dels principals propòsits de la reunió des que l’organitza la nova junta de la Federació Catalana d’Atletisme, liderada per Mercè Rosich. “La nostra estratègia és buscar el millor míting possible perquè els atletes catalans esdevinguin la figura a seguir, si pot ser que aconsegueixin la victòria i sumin punts amb vista al rànquing o aconsegueixin les marques mínimes per als campionats internacionals, en aquest cas el mundial de Glasgow [de l’1 al 3 de març]”, resumia Robert Díez, director del míting.

En aquest sentit, tampoc faltaran en el míting Esther Guerrero (New Balance), que mirarà de baixar de 4:06.50 en 1.500 m, a més de Xènia Benach (València), Jaime Guerra (Cornellà Atlètic) i Bernat Canet (Cornellà Atlètic), que també tenen possibilitats de segellar les mínimes mundialistes en 60 m tanques (8.07), llargada (8,00 m) i 60 m (6.64), respectivament.

Les proves de mig fons, 800 i 1.500 m tant masculins com femenins, tindran llebres per poder assolir les marques que es demanen per al mundial. Així, també competirà a Sabadell el murcià Mariano García, que és el vigent campió mundial indoor de 800 m i que el curs passat ja va triomfar en el míting. En la llista de sortida hi haurà fins a quinze atletes que durant el 2023 van ser campions d’Espanya, amb primeres espases com Óscar Husillos, Fátima Diame i Carlos Tobalina. En l’àmbit internacional destaquen noms com ara la italiana Larisa Iapichino (llargada), la romanesa Claudia Bobocea (800 m), la francesa Amandine Brossier (400), el portuguès Isaac Nader (1.500 m) i el nord-americà Brian Faust (400 m).

Entrades a la venda

Una de les novetats d’aquesta edició és que per assistir al míting es farà pagar entrada. “Ja se n’han venut unes 1.300 [la capacitat és de 1.500]. Estem molt contents de la resposta. És una manera de donar valor a l’atletisme que tenim i el públic també se sorprendrà pel dinamisme i la posada en escena de totes le proves”, va sentenciar la presidenta Rosich.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)