Atletisme

Ougra esquiva un control antidopatge a Càceres

Atletisme. El fondista gironí, vigent campió català de cros, va fugir diumenge quan s’havia de sotmetre a les proves i s’exposa a una sanció de quatre anys

El fondista gironí Abderrahim Ougra (Fent Camí Mislata), vigent campió català de cros, es va escapar de passar un control antidopatge diumenge, després d’ocupar el quart lloc en el cros de Càceres, i s’exposa a una possible sanció. Segons va avançar el portal d’esports Relevo, Ougra va desaparèixer quan li tocava passar el control. “Quan l’escorta ja tenia la seva roba, Ougra ha fugit del control i ha estat il·localitzable des d’aleshores”, van explicar fonts de l’organització. En aquest sentit, l’empresa de representació d’atletes Personal Best Management va confirmar aquesta informació a través d’un comunicat emès ahir al migdia i va trencar la relació que la vinculava amb el corredor des del 2021. Després d’aquesta incompareixença, l’atleta especialista en 3.000 m obstacles s’exposa a una sanció de quatre anys, el mateix càstig que si el resultat hagués estat positiu.

La Federació Catalana d’Atletisme resta en espera que la federació espanyola, o en tot cas l’estament esportiu estatal pertinent, doni oficialitat al cas per pronunciar-se sobre l’atleta. Ougra, com a campió de Catalunya de cros el diumenge 13 de gener a Mataró, havia estat convocat per formar part de la selecció quadribarrada amb vista al campionat d’Espanya, que es disputa diumenge a Getafe. Sembla evident que l’atleta acabarà sent desconvocat i la seva plaça podria ser per a Toni Baños (JAB Berga), que figura com a reserva. Amb la selecció catalana, Ougra ja va ser campió estatal l’any passat en el relleu mixt de cros disputat a Ortuella (Biscaia).

Abderrahim Ougra (1999), d’origen marroquí, va arribar a Catalunya amagat en un camió quan només tenia 16 anys. Va decidir buscar una oportunitat a Europa i, després d’acabar en un centre de menors a Juià, es va erigir en promesa de l’atletisme. A les ordres de Josep M. Badosa (GEiEG), va anar cremant etapes fins a convertir-se en un consumat especialista de 3.000 m obstacles, en què acredita un gran registre de 8:24.76. De fet, Ougra va ocupar el tercer lloc en l’últim campionat estatal, a Torrent 2023, tot i que no va poder pujar al podi perquè encara no disposa de nacionalitat espanyola. La setmana passada, després del triomf a Mataró, exposava els seus plans amb vista a la campanya estiuenca: “Espero rebaixar la meva marca en obstacles, però per adquirir la nacionalitat espanyola encara hauré d’esperar dos anys.” El seu futur es complica.

Sanció a Abdelaziz Merzougui

La fugida d’Abderrahim Ougra s’ha produït en unes setmanes en què la Celad (Comissió Espanyola per la lluita Antidopatge en l’Esport) és a l’ull de l’huracà per irregularitats en la gestió d’alguns casos positius. En tot cas, l’agència espanyola sí que ha sancionat per quatre anys Abdelaziz Merzougui i Hamid Ben Daoud per anomalies en el seu passaport biològic. Merzougui, que va començar la seva carrera atlètica a Lleida, va competir en la prova de 3.000 m obstacles en els Jocs de Olímpics de Londres 2012 i Rio 2016. En els últims anys ha fet el salt a la ruta i també va participar en la marató del mundial de Budapest 2023, però aleshores ja corria amb llicència de la Federació de les Illes Balears.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)