Atletisme

Jaël Bestué i Bernat Canet fan doblet en la velocitat a Sabadell

Aleix Pi també s’imposa en la perxa i Esther Guerrero obté el segon lloc en els 1.500 m amb un gran registre (4:07.85) en el tram final del míting internacional de Catalunya en pista coberta

Els velocistes Jaël-Sakura Bestué (Adidas) i Bernat Canet (Cornellà Atlètic) han segellat una doble victòria catalana en els 60 m del míting internacional de Catalunya en pista coberta, a Sabadell. En les primeres setmanes de la campanya indoor, els dos plusmarquistes catalans no són encara en el seu millor moment de forma i han vençut amb uns registres de 7.33 i 6.72, respectivament. Bestué s’ha imposat amb autoritat per davant de la irlandesa Sarah Leahy (7.41). Molt més ajustada ha estat la final masculina, en què els quatre primers han estat separats per únicament una centèsima de marge.Canet ha precedit el grec Dimitrios Chrysafi (6.72), Pol Elvira (FC Barcelona), que ha superat el rècord català sub20 (6.73), i el murcià Sergio López, amb el mateix registre. També hi hagut victòria catalana en la perxa, en què Aleix Pi (FC Barcelona) ha volat per sobre de 5,40 m el dia del seu 28è aniversari.

Tot i no aconseguir la victòria. també ha fet vibrar l’afició la banyolina Esther Guerrero, segona en els 1.500 m amb un bon registre de 4:07.85, que amb la mínima feta de l’any passat hauria de ser suficient per segellar el seu bitllet per al mundial de Glasgow. En l’esprint final, Guerrero no ha pogut amb la britànica Sarah McDonald (4:07.65), que ha portat en tot moment el lideratge des que la llebre ha deixat la prova.

Quatre rècords del míting

La reunió ha arribat al seu punt àlgid en les dues últimes proves, amb la victòria del sorprenent Mohamed Attaoui en els 1.500 m (3:38.82) i del marroquí Abdelati El Guesse en els 800 m (1:45.96), que ha precedit el portuguès Isaac Nader (1:46.69) i el murcià Mariano García (1:46.73). El Guessen ha rebaixat el rècord del míting.

En la primera final, els 60 m tanques femenins, ja havia arribat el primer rècord del míting a càrrec de la txeca Tereza Elena Sinova, amb 8.12. La vilafranquina Xènia Benach (València), que no havia ofert molt bones sensacions en les semifinals (8.32) després d’una requalificació, s’ha hagut de conformar amb el cinquè lloc, amb 8.19. També han segellat el rècord del míting la francesa Amandine Brossier en els 400 m (52.37) i la britànica Amela Campbell en pes (18,03 m).

La italiana Larisa Iapichino (6,62 m) s’ha acabat emportant el duel en llargada amb la valenciana Fatima Diame (6,56) i ha pogut revalidar la victòria de l’última edició. En el concurs masculí, Jaime Guerra (Cornellà Atlètic) s’estrenava amb la cursa d’aproximació completa i ha pogut fer un únic intent vàlid de 7,65 m. En l’última temptativa, nul·la per molt poc, havia volat amb un registre pròxim als 8 metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)