Fórmula 1

Polèmica insòlita entre Hamilton i Verstappen a hores de la cursa a l’esprint

La legalitat de l’aleró posterior del Mercedes i una presumpta intervenció de Verstappen, el fons de l’enrenou

A poques hores de l’inici de la cursa a l’esprint del GP del Brasil –mitja hora per decidir la graella de demà–, una nova sacsejada ha trasbalsat el pàdoc i els protagonistes de la lluita pel títol. Lewis Hamilton corre perill de ser sancionat si es confirma que el seu DRS obria més angle del reglamentari en la jornada de divendres. Per descomptat, segons l’abast la sanció –el podrien enviar al fons de la graella de demà–tindria conseqüències en el desenllaç de la cursa i del campionat, que lidera Max Verstappen amb 19 punts d’avantatge sobre Hamilton

Aquesta decisió sobre la legalitat del Mercedes no tindria més fils per estirar si Max Verstappen no s’hagués ficat de peus a la galleda divendres mateix. En acabar la sessió i amb els monoplaces en règim de parc tancat, el líder del campionat va tenir la mala pensada d’apropar-se a l’aleró posterior del Mercedes i, a més, el va tocar, un fet que Mercedes podria utilitzar en defensa pròpia, per pal·liar una possible sanció, i que en canvi podria comportar un càstig per a Verstappen.

Amb tot, la confusió és màxima. D’una banda, perquè s’ha aportat el vídeo de la càmera de l’Alpine de Fernando Alonso, on s’adverteix que Verstappen amb prou feines si toca l’aleró del Mercedes. I de l’altra, perquè el reglament està pensat per evitar que un pilot o un equip modifiqui el monoplaça en situació de parc tancat, però no explicita què passa quan qui intervé és un rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)