Fórmula 1

Hamilton, exclòs de la qualificació, sortirà últim en la cursa a l’esprint

Verstappen, investigat per haver tocat l’aleró del Mercedes en règim de parc tancat, rep una munlta de 50.000 euros

A Lewis Hamilton se li complica moltíssim revalidar el títol. No només pels 19 punts que li ha de retallar a Max Verstappen en tres curses, també per la desqualificació dels entrenaments de divendres, que l’obligarà a sortir des de l’última posició en la cursa a l’esprint que es disputa d’aquí a dues hores. El resultat d’aquesta cursa de mitja hora determinarà la graella de sortida del gran premi de demà. A més, en aquesta graella Hamilton haurà de retrocedir cinc posicions més respecte al seu resultat d’avui perquè a Mercedes li van canviar el propulsor de gasolina.

La sanció és el resultat de considerar que el sistema DRS del Mercedes de l’anglès no complia el reglament perquè s’obria en proporció superior a la permesa. Es pot apel·lar, però en qualsevol cas, la resolució arribarà quan el GP del Brasil ja s’hagi completat.

En canvi, la investigació sobre Max Verstappen s’ha tancat només amb una forta multa de 50.000 euros. El líder del campionat, en acabar la sessió, va fer el que fan la majoria de pilots, que inspeccionen el seu propi monoplaça i fins i tot en toquen determinades parts. Aquest simple gest viola les normes del parc tancat però en ser intranscendent, no s’ha sancionat mai perquè es considera que tocar un monoplaça no és fer-hi cap intervenció. El problema va ser que, a més de tocar el seu Red Bull, Verstappen també va posar les mans sobre l’aleró posterior del Mercedes de Hamilton. Tampoc és un fet inhabitual perquè és el moment que els pilots poden veure més de prop els monoplaces dels rivals, però en tractar-se de la zona investigada, s’ha decidit multar Verstappen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)