Fórmula 1

Leclerc (Ferrari) és el més ràpid en els primers lliures del GP de l’Aràbia Saudita

El monegasc Charles Leclarc (Ferrari) ha fet avui el millor temps (1:30.074) en el circuit urbà de Jeddah (Aràbia Saudita) en la segona sessió del primer dia d’entrenaments de la segona prova del mundial de F-1, enmig d’un ambient enrarit per l’atemptat a la petroliera Aramco a pocs quilòmetres del circuit. El vencedor a Baharain en la primera cursa del campionat, ha utilitzat pneumàtics tous i li ha tret una dècima al neerlandès Max Verstappen (Red Bull), segon a 0.140 i dues al madrileny Carlos Sainz (Ferrari), tercer a 0.246, que han utilitzat compost mitjà, igual que Checo Pérez (Red Bull), quart a 0.286. Lewis Hamilton (Mercedes) ha estat cinquè a 0.439. Leclerc, amb 1:30.777, i Verstappen, amb 1:30.888, havien sigut els dos únics que han baixat de l’1:31 en la FP1.

Atemptat a prop del circuit

Una explosió a la seu de les instal·lacions de la petroliera Aramco, patrocinadora de la Fórmula 1, s’ha sentit i s’ha vist a pocs quilòmetres del circuit de Jeddah mentre es disputaven els primers entrenaments lliures. Una de les hipòtesis que es contemplen i que ja s’ha confirmat, és que es tracta d’un atac amb míssils a càrrec d’un grup rebel houthi del Iemen Aquest grup ja havia atacat la setmana passada diversos punts estratègics de la ciutat i havia amenaçat Aramco, fet que va generar dubtes sobre la conveniència de disputar la cursa. Alguns pilots s’han manifestat partidaris de suspendre el Gran Premi, però les autoritats locals han assegurat que garantien la seguretat, tot i que sembla que hi ha pendent una segona reunió per prendre una decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)