Fórmula 1

La nova F1, al Circuit

Motor. Red Bull encara és favorit a Montmeló, però el seu rendiment ha baixat i els seus rivals s’han apropat, amb McLaren al capdavant

La Fórmula 1 torna a partir d’avui al Circuit de Barcelona-Catalunya una temporada més. Montmeló serà la seu de la desena cursa de les vint-i-quatre que conformen el campionat del món i arriba amb una gran igualtat de rendiment a la graella. Tot i que sembla que Max Verstappen i l’equip Red Bull continuen manant, lluint el lideratge dels dos campionats –56 punts d’avantatge sobre Charles Leclerc–, la realitat és que la situació de domini ha canviat en les últimes curses.

Verstappen: favorit?

Parlant, en primer lloc, del campió del món, la situació no és precisament la millor per al neerlandès. Tot i guanyar el GP del Canadà, el número 1 no va ser el més ràpid. De fet, el triomf va aconseguir-ho gràcies a les condicions climàtiques i a una bona estratègia, a més d’un gran pilotatge del tricampió. No obstant això, per a la cursa del Circuit, s’espera que sigui el gran favorit. I és que la seva major debilitat del Red Bull no és tan patent en comparació amb altres circuits: els pianos i els sots. Per tant, Verstappen, en teoria, és el gran favorit, però podria tenir un gran rival al Circuit.

McLaren i les millores

Aquest gran rival és Lando Norris sense descartar a Oscar Piastri amb l’equip McLaren, un equip que ha millorat molt, gràcies a les seves últimes actualitzacions al cotxe. De fet, aquestes han fet que tinguin un menor desgast en els pneumàtics i puguin arribar més competitius al tram final de les curses. Això sí, a diferència dels anteriors circuits, no són els grans favorits, però sí que són la gran força per igualar Red Bull al Circuit.

Mercedes ressorgeix

A l’últim Gran Premi al Canadà, la notícia va estar a l’equip Mercedes. Els alemanys van tornar a competir per la victòria amb els McLaren i amb Verstappen, liderats per George Russell després d’un inici d’any bastant dolent. Les actualitzacions que van fer els germànics al Gilles Villeneuve de Montreal donen esperances de veure a Mercedes en la part alta. Ara la pregunta és saber si Mercedes estarà de nou en la batalla? Montmeló serà la prova decisiva per saber-ho.

Aston i Ferrari volen més

Un altre equip que pot optar al podi al Circuit és Ferrari. Els italians, que van guanyar al GP de Mònaco amb el pilot monegasc Charles Leclerc, van tenir el seu pitjor cap de setmana al Canadà, quedant fora a la Q2 en qualificació i no acabant amb cap dels dos cotxes a la cursa. Amb Carlos Sainz com a pilot, els de Maranello buscaran tornar al podi.

Per la seva banda, Aston Martin, amb Fernando Alonso, vol sumar més punts després del bon resultat obtingut al Gran Premi del Canadà, ja que van obtenir una sisena i setena posició, i recuperar-se d’un inici de temporada una mica complicat.

LES XIFRES

4
pilots diferents
han guanyat aquesta temporada: Verstappen, Leclerc, Sainz i Norris
56
punts
són els que separen a Max Verstappen del segon classificat al campionat, Charles Leclerc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)