Franja La 2

Dissabte, 23 gener de 2021
06.00
Mercados, en el vientre de la ciudad
Lisboa, Mercado da Ribeira
En ple cor de la ciutat, es troba el Mercado da Ribeira, el mercat més antic de la capital portuguesa. Allà es coneix la peixeira més famosa del mercat. A més s'observa com es prepara el famós pastís de Belem, i es viatja a la zona de l'Alentejo per veure com es cria el porc negre.
Documentals
Durada: 40'
06.40
Turismo rural en el mundo
A Coruña
La província de la Corunya és una terra de contrastos, des de l'escarpat relleu del litoral que domina la costa, a màgics boscos que tanquen una forta càrrega espiritual. Un enclavament històric que va ser refugi de celtes, sueus o romans.
Documentals
Durada: 40'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Olduvai, La Cuna de la Humanidad (I)
A Tanzània, entre el parc nacional del Serengueti i la zona de conservació del Ngorongoro. Una gola que reuneix les condicions arqueològiques per ser denominada el Bressol de la Humanitat.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Conciertos de la Orquesta Filarmónica de Viena: Shönbrunn 2020. Des dels jardins del Palau de Schönbrunn a Viena, concert a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de Viena sota la direcció de Valery Gergiev i amb la participació del tenor Jonas Kaufmann.
Altres
Durada: 85'
09.25
Odiseas volcánicas
Las puertas del infierno
El vulcanòleg Tom Pfeiffer, fundador de Vulcano Discovery, és guia turístic per a amants dels volcans. Avui emprèn una aventura pel seu compte, a Itàlia, un dels llocs més accessibles per veure volcans actius en erupció. Allà presencia l'erupció paroxismal de la muntanya Etna.
Documentals
Durada: 30'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 30'
10.25
Para todos La 2
El programa analitza en el reportatge la sostenibilitat del sector de la moda. La indústria tèxtil és la segona més contaminant del món. Existeixen altres maneres d'anar a la moda: diversos exemples de dissenyadores i marques locals conscienciades han trobat la manera de portar els seus ideals i els seus principis de sostenibilitat a la roba que confeccionen. A més, l'espai parla sobre els trastorns alimentaris. L'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia ha publicat un estudi segons el qual un 34% d'adolescents entre 12 i 16 anys han intentat perdre pes sense control mèdic. Els canvis que ocorren en aquesta etapa de la vida són crucials, però la imatge sembla preocupar-los més que altres qüestions. Marta Cáceres entrevista Sara Bujalante, directora de l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Més tard, en la secció sobre innovació social, es coneix la iniciativa Open Food Facts, una base de dades sobre productes alimentaris. Gratuïta i feta per voluntaris a través d'una aplicació, es pot accedir als continguts alimentosos d'un milió i mig de productes que es troben al supermercat.
Altres
Durada: 35'
11.00
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 50'
11.50
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias: El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag canari compta en les seves set illes amb un quaranta per cent d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge es visiten tres de les illes sorprenents. El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 35'
12.25
Bajo el polo
Caminando bajo el polo
Aventura i ciència s'uneixen per explorar la cara oculta del món desconegut que s'estén sota la banquisa, la mar de gel de l'oceà Àrtic. L'expedició intenta recórrer els 800 quilòmetres que separen el Pol Nord geogràfic de les costes del Canadà i fer immersions extremes.
Documentals
Durada: 55'
13.20
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Inclou Las aves esteparias (I) i Las aves esteparias (II): El mes d'abril té lloc la parada nupcial dels piocs salvatges. Els grans mascles que aconsegueixen els 17 quilos de pes adquireixen cridaners tons en el seu plomatge i exhibeixen grans i cerrudes barbes.
Documentals
Durada: 60'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Espacios naturales: huellas trashumantes
La Cañada de las Merinas. De las montañas
Amb gran mestratge i sacrifici els pastors Longinos Álvarez i María Eugenia transhumen des de les pastures de les muntanyes cantàbriques, on passen els estius, a les càlides deveses d'Extremadura; uns 700 quilòmetres a peu, més de trenta jornades de travessia.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Italia salvaje. Los grandes depredadores: El regreso de la manada de lobos i Italia salvaje. Los grandes depredadores: Osos italianos: L'os bru de les muntanyes Apenins és un dels mamífers més amenaçats d'Itàlia. Actualment es troba en perill d'extinció i s'estima que existeixen uns 50 exemplars. Viuen al Parc Nacional dels Abruços i tots estan controlats mitjançant collarets de radiofreqüència.
Documentals
Durada: 95'
17.55
Jardines con historia
Tenerife. Jardín de Aclimatación de La Orotava
A la fi del segle XVIII, el rei Carles III va voler crear a Canàries un jardí on aclimatar espècies d'altres països. El jove il·lustrat don Alonso de Nava y Grimón es va lliurar amb devoció al projecte i gràcies a ell existeix avui a Tenerife un espectacular jardí botànic: el Jardí de La Orotava.
Documentals
Durada: 35'
18.30
Las rutas d'Ambrosio
Comarca vaqueira
El xef Gonzalo d'Ambrosio arriba a Astúries per a conèixer com viu i com menja el poble vaqueiro, un poble la vida del qual ha estat marcat per la cura del bestiar i la transhumància. Gurupu, blat de moro, rapa, curadillo, chosco i fabes són els protagonistes d'aquesta ruta.
Documentals
Durada: 55'
19.25
8 días que marcaron la historia de Roma
El renacimiento de Roma
L'any 293 dC l'Imperi Romà era tan immens que va ser dividit en quatre parts per a una major governabilitat. Però l'any 312 dC aquest sistema va col·lapsar completament i Constantií, l'any 315 dC entraria a Roma per reunificar l'Imperi després del seu triomf sobre Majenci.
Documentals
Durada: 50'
20.15
España entre el cielo y la tierra
Inclou El refugio del sol i La dama del Mediterráneo: La història del Mediterrani cristal·litza a Mallorca, que es troba gairebé a l'altura de Roma i comparteix grau de longitud amb París.
Documentals
Durada: 100'
21.55
El cine de La 2: Todo pasa en Tel Aviv
El Salam, un vividor palestí de 30 anys que viu a Jerusalem, treballa en el set de la famosa telenovel·la palestina Crema Tel Aviv, produïda a Ramallah. Cada dia, per arribar als estudis de televisió, el Salam ha de passar per un estricte control israelià. Allà treballa l'Assi, el comandant a càrrec del lloc, l'esposa del qual és fan de la telenovel·la. Per impressionar-la, l'Assi s'involucra en l'escriptura del guió. El Salam s'adona que les idees de l'Assi podrien ser el millor que li ha passat mai.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.30
La noche temática
Inclou Poder y paranoia en el Tercer Reich i Hitler en París
Documentals
Durada: 120'
01.30
Los bots del dinero
Reportatge que explica el funcionament del comerç automatitzat amb bots, és a dir, amb ordinadors que duen a terme transaccions en mil·lèsimes de segons amb altres ordinadors seguint determinats algorismes.
Altres
Durada: 60'
02.30
El nacimiento de Charlot
Els primers 25 anys de la vida de Charles Chaplin semblen un escenari d'aventures poc creïble. Des dels suburbis més miserables de Londres fins a Hollywood, la fortuna i la fama mundial en menys de vint anys. Aquesta és la veritable història dels primers passos de Chaplin a la vida.
Documentals
Durada: 60'
03.30
Pel·lícula: American Jesus
Documental que explora els paisatges més estranys del cristianisme radical nord-americà. Als Estats Units el cristianisme pren formes d'allò més diverses, la qual cosa dona lloc a una visió polièdrica de la fe.
Pel·lícules
Durada: 50'
04.20
Postcards & Memories
La producció podria ser sobre la vida i l'obra de Josep Planas. I ho és, però també és un documental sobre la memòria, el turisme, la nostàlgia, la misèria i l'hedonisme, sobre l'oci i la diversió, l'amor i el paisatge.
Documentals
Durada: 55'
05.15
Ideas que revolucionaron el mundo
Robot
Els humans estan creant una nova espècie artificial, tota una generació de robots. En un futur no gaire llunyà, aquests es convertiran en una cosa habitual. La idea de màquines amb aparença humana ve des de lluny: Homer, 800 aC, va escriure sobre Efest.
Documentals
Durada: 55'