Esportcat reforça l’aposta per l’esport inclusiu per avançar cap a una pràctica amb igualtat d’oportunitats
Esportcat-Generalitat de Catalunya continua apostant per la promoció de l’activitat física i l’esport entre les persones amb capacitats diferents. Un compromís amb l’esport inclusiu que vol sensibilitzar la població, tant infantil com adulta, dels beneficis que comporta una pràctica esportiva continuada i adaptada a cada necessitat, i amb el qual el Govern vol avançar cap a la igualtat d’oportunitats i d’accés a l’esport.
Per això, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha impulsat diversos projectes i programes per a una inclusió en l’esport escolar i social, que utilitzen “l’esport com a vehicle que afavoreix la millora de la salut de les persones, la cohesió social, la transmissió de valors i els hàbits positius entre la ciutadania”, destaca Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física.
Una d’aquestes accions, pensades per sensibilitzar els infants i adolescents, és l’entrega recent de material per a la pràctica de golbol -porteries, pilotes, proteccions, màscares i cintes de senyalització- a diversos Consells Esportius de les demarcacions de Girona i Tarragona per tal d’incentivar en l’àmbit escolar la promoció d’aquest esport per a persones amb discapacitat visual.
El golbol és l’única modalitat paralímpica creada específicament per a persones cegues i amb discapacitat visual. Properament, la resta de Representacions Territorials de l’Esport d’Esportcat també escenificaran l’entrega d’aquest material a entitats del seu territori.
L’entrega del material de golbol és la continuació de quatre proves pilot d’atletisme, boccia, golbol i natació, realitzades l’any 2023 en el marc del Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya 2020-2030 (PEEC20-30), per tal d’incloure la competició inclusiva en el programa dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), que desenvolupen els Consells Esportius sota les directrius del Govern.
Altres accions impulsades per Esportcat per aconseguir un esport més inclusiu són:
Pla pilot pioner per formar a personal tècnic en esport inclusiu, amb més de 150 persones formades a les comarques gironines, realitzant 8 píndoles formatives de 5 hores i un curs de 20 hores.
Subvenció de 209.000 euros per a 32 centres d’educació especial que treballen per promocionar la pràctica esportiva entre les persones amb capacitats diverses. La dotació ha servit per adquirir material adaptat per a la pràctica esportiva.
Cessió al CEM Can Felipa de Barcelona de bicicletes “HandCycles, HandBikes” adaptades per a la pràctica del ciclisme per a persones amb diversitat funcional.
Notícies
Divendres,22 novembre 2024