Venut, però no pas a Pini
Josep Delgado tanca un acord definitiu de venda amb un grup inversor de l'Estat, que adquireix el 80% dels títols del Girona
La part venedora va anunciar l'operació a la regidora d'Esports, Isabel Muradás, que ho va fer saber a l'alcalde
El pla que Josep Delgado madurava a l'ombra i que poca gent s'acabava de prendre seriosament, ha estat l'opció que ha cristal·litzat. Ahir al vespre, les negociacions es van tancar amb la signatura d'un acord que no només inclou la venda del Girona FC SAE a aquest grup inversor, sinó també una clàusula de confidencialitat sobre qui són els compradors fins que el Consell Superior d'Esports (CSD) accepti el canvi de propietari. El Girona va comunicar l'acord de venda a la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradás, i aquesta ho va comunicar a l'alcalde, Carles Puigdemont.
Pini, desactivat
La sorpresa majúscula de l'operació és que no es va tancar amb Ricardo Pini, amb qui la propietat negociava des de feia més sis mesos i tenia un acord molt embastat. De fet, l'argentí és a Girona des de la setmana passada (amb dos directius del grup T4C, Flavio Scalabrin i Daniel Amoroso) per tancar una operació que en els darrers dies s'ha anat embolicant i en les últimes hores ha esclatat pels aires. Abans d'ahir, els empresaris argentins van anunciar que tallaven la comunicació amb la propietat i que farien una oferta de sanejament al jutge i l'administrador concursal. Ho van amanir amb un comunicat molt dur contra la part venedora, que ahir va contraatacar amb un sorprenent desenllaç com la venda del club a un altre grup inversor.
Molts interrogants
Els termes de l'acord també estan blindats per una clàusula de confidencialitat extrema. A diferència de Pini, però, el grup inversor –amb representants catalans i també espanyols– no es quedarà amb el 100% de les accions del Girona, sinó amb el 80%. Josep Delgado se'n quedarà un 17,5% –l'altre 2,5% és el total que sumen la resta d'accionistes– en una operació que fa pensar que l'empresari de Sarrià de Ter pugui tornar a recuperar protagonisme en un futur.
L'acord al qual es va arribar ahir serà elevat a públic avui per Joaquim Boadas, administrador d'UE Girona SL. Una de les primeres mesures que prendran els nous propietaris serà injectar els diners necessaris –tots els càlculs assenyalen que fan falta uns 600.000 euros– per signar el conveni de creditors i sortir del concurs el dia 9 d'abril.
El Girona no es farà enrere en la petició d'ajornar la sortida de concurs, però ara ja no és una necessitat extrema, sinó només un roc a la faixa en el cas que els diners (el principal problema aquesta vegada no serà l'acreditació de procedència, sinó els dies inhàbils de la Setmana Santa) no arribessin abans del dia 9. Tot indica, doncs, que es podrà realitzar el pagament sobre la massa, que la plantilla i el personal estaran al corrent de cobrament la setmana que ve i que el club també podrà afrontar el 12,5% del crèdit privilegiat.
Aposta de continuïtat
L'entesa que es va tancar ahir no vindrà acompanyada sobre el paper de cap gran revolució. Les negociacions amb els que han adquirit el club –els primers documents signats són del 4 i 5 de febrer, tot i que els nous compradors sabien des del primer moment que la prioritat de compra la tenia Pini– apuntaven clarament a una aposta de continuïtat, tan pel que fa a la filosofia com també a les principals àrees del club, la directiva (la intenció és que segueixin la majoria de consellers, amb Patxi Otamendi al capdavant) i l'esportiva (amb Quique Cárcel amb l'encàrrec de confeccionar un equip ambiciós).