Territorial

MIC 2015

Exportant formació

Tècnics catalans que treballen en clubs i acadèmies d'arreu del món tornen al país per la disputa del torneig

A més de projectes consolidats com el de l'Aspire, n'hi ha de més modestos i de recorregut més recent, com el Caribbean FC, que vol donar continuïtat a la FCBEscola i fer créixer el futbol a la República Dominicana

El MIC ser­veix per veure en acció juga­dors d'arreu del pla­neta. Hi ha clubs que arri­ben a la Costa Brava des de molt lluny, però que comen­cen a ser cone­guts. L'Ade­laide Uni­ted, per exem­ple, s'ha fet força més pro­per arran dels èxits del pri­mer equip encapçalats per Josep Gom­bau, que va apli­car a Austràlia carac­terísti­ques de l'estil Barça i hi ha fet inte­grar també Gui­llermo Amor, com a direc­tor espor­tiu, a més de juga­dors com Cirio i Palanca. També hi ha molts vin­cles amb Cata­lu­nya a l'estruc­tura tècnica de l'Aspire Foot­ball Dre­ams, una acadèmia de for­mació de juga­dors que ja s'ha con­ver­tit en un petit clàssic del MIC. Amb seu al Sene­gal –tot i que la cen­tral és a Qatar–, l'Aspire Foot­ball Dre­ams s'ha pre­sen­tat a la Costa Brava amb tres equips, tots entre­nats per cata­lans: Arseni Comas (juve­nils), Àlex Gar­cia (cadets) i Domènech Xavier Gis­pert (infan­tils).

L'Aspire és un pro­jecte amb molts recur­sos i d'un recor­re­gut ja con­so­li­dat. Força més recent és el del Carib­bean Foot­ball Club, nas­cut a Santo Domingo, capi­tal de la República Domi­ni­cana. El Carib­bean ha com­pe­tit aquest any al MIC amb l'equip juve­nil, entre­nat per Marc Reyes, i el cadet, de Ramon Señé. “Vaig visi­tar la meva mare amb la intenció de pas­sar un mes a la República Domi­ni­cana, i m'hi vaig que­dar”, recorda Reyes, nas­cut fa 26 anys a Sant Joan de Vila­tor­rada. Va començar inte­grant-se a la FCBEs­cola impul­sada pel Barça, abans de rebre l'oferta del Carib­bean. El club, de fet, té la volun­tat d'apro­fi­tar i donar con­tinuïtat al tre­ball de les esco­les blau­grana. “El Carib­bean se cen­tra en cadets i juve­nils, una edat en què ja no arriba la FCBEs­cola. Som un cen­tre d'alt ren­di­ment amb la volun­tat de con­ver­tir-se en una pla­ta­forma per donar opor­tu­ni­tats als juga­dors de fer-se un lloc en el fut­bol”, explica Marc Reyes. Com l'Aspire, el Carib­bean no és un club que com­pe­teixi en lli­gues domèsti­ques –a la República Domi­ni­cana no hi ha lli­gues de base– sinó que són una mena de selecció i bus­quen juga­dors a tot el Carib. “Ara ha començat una lliga pro­fes­si­o­nal, en cate­go­ria ama­teur, impul­sada per la FIFA. Però hi ha molt camp per córrer”, admet Reyes.

Un japonès de Begues

Un tor­neig amb tants equips i tants par­tits con­cen­trats en cinc dies sol gene­rar un bon anec­do­tari. Al Lon­drina japonès de cate­go­ria aleví fut­bol 7, després d'assu­mir un viatge tan llarg com car, se li va pre­sen­tar un pro­blema d'última hora. No tenia por­ter. Van tro­bar la solució a Begues, on van fer una estada prèvia al tor­neig. Xavier Llom­part, por­ter aleví del CF Begues, va fit­xar pel con­junt japonès. I pos­si­ble­ment va tenir més feina inten­tant atu­rar pilo­tes en pocs par­tits que en mitja tem­po­rada amb el seu club.

2
equips del Caribbean
juguen el MIC amb entrenadors catalans: Marc Reyes i Ramon Sellarès
3
entrenadors catalans
als tres equips de l'Aspire Football Dreams: Arseni Comas, Àlex Garcia i Domènech Xavier Gispert
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.