Barça

Cornut i pagar el beure

Neymar. El brasiler continua sent objecte de faltes dures, moltes de les quals queden impunes, fet que contrasta amb la severitat amb què se'l castiga

Neymar va tornar a ser el jugador que més faltes va rebre dijous a la gespa del Vicente Calderón. Ni més ni menys que vuit, tot i que la xifra encara es queda curta tenint en compte les puntades de peu que el col·legiat De Burgos Bengoetxea, no va considerar punibles. L'àrbitre tampoc va considerar mereixedor de targeta groga un cop de colze de Juanfran a l'estómac del brasiler durant una cursa tot just arrencar el partit (3'), ni dues patacades de Koke en els minuts 21 i 36 que van deixar el davanter blaugrana ben adolorit. El migcampista colchonero tot just va ser advertit verbalment. Per contra, Neymar, que tan sols va fer dues faltes, sí que va veure una targeta groga que li impedirà jugar dimarts vinent la tornada de les semifinals de la copa en completar el cicle de tres.

Tot plegat, no fa res més que enfortir l'argument que el llistó arbitral s'eleva quan es tracta de Neymar. En aquest sentit, el brasiler s'ha vist perjudicat pel missatge d'alguns sectors que l'han titllat de provocador pel seu estil de joc basat en el desequilibri amb la pilota. De fet, es tracta del jugador de la lliga que prova més i amb més èxit l'un contra un amb el defensor, just al davant de Leo Messi.

Per contra, aquesta aposta per un joc vistós molt sovint ha topat amb la desconfiança d'alguns col·legiats. Sense anar més lluny, en l'anada dels quarts de la copa contra la Real Sociedad va ser amonestat en caure dins l'àrea a causa de l'entrada d'un rival, però González González va entendre que havia simulat. A la llarga, això li impedirà jugar dimarts, i no és pas la primera vegada que la primera cita del curs que es perd per complir cicle de targetes. Ja li ha passat en la lliga, en què acumula cinc grogues. Un registre que destaca, ja que es tracta d'un davanter, i encara més en comprovar que només acumula 16 faltes en 16 partits del campionat. Pel que fa al seu company Luis Suárez, també s'ha perdut un duel aquest curs per acumulació de targetes, mentre que Messi està apercebut de cara a una possible final de copa.

Controlar les emocions

En total, doncs, són vuit les amonestacions que ha rebut Neymar entre lliga i copa, moltes motivades per protestar o encarar-se amb el rival. Una reacció comprensible si es té en compte que, amb 69 faltes rebudes en aquest campionat –4,3 de mitjana per partit–, és el futbolista que més en rep. Luis Enrique, més comprensiu que l'estament arbitral en aquesta qüestió, fa tot just sis dies va reconèixer que aquest fet el preocupa i que l'intenta apaivagar: “Jo no vaig ser el millor exemple com a jugador, però els dic que intentin controlar les emocions, que no es disparin perquè influencia en coses no relacionades amb el joc i que afecten el rendiment.”

ETIQUETAT

1. Neymar
69 (4,31 per partit)
2. Petros
57 (3,17)
3. Parejo
55 (2,89)
4. Samu Castillejo
52 (2,89)
5. Franco Vázquez
48 (2,67)
17. Messi
37 (.)
43. Luis Suárez
26 (2,89)
(*)lliga 2016/17
1. Raúl García
55 /9 grogues
2. Andone
53 /2 grogues
3. Oier
48 /6 grogues
4. Sergio Álvarez
47 /5 grogues
Neymar
16 / 5 grogues
Luis Suárez
16 / 6 grogues
Messi
7 / 3 grogues
(*)lliga 2016/17
El brasiler s'ha vist perjudicat pel missatge d'alguns sectors que el titllen de provocador

EN LA LLIGA

És el futbolista que més faltes rep. Ja n'acumula 69 (4,3 de mitjana per partit)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)