Barça

L'estadi Johan Cruyff serà una realitat la tardor del 2018

Presentació. El substitut del Mini, que es començarà a construir al mes de juliol a Sant Joan Despí, tindrà capacitat per a 6.000 espectadors i un cost total de 19 milions d'euros

Durant la tardor del 2018. Aquest és el moment previst perquè sigui una realitat l'estadi Johan Cruyff, un equipament que ahir va ser presentat al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí per Josep Maria Bartomeu, el president del FC Barcelona; Jordi Moix, el comissionat de l'Espai Barça, i Antoni Poveda, l'alcalde de Sant Joan Despí. “Ja només queden uns petits tràmits administratius. L'objectiu és posar la primera pedra al juliol, i a partir d'aquell moment s'han de calcular uns catorze mesos perquè estigui acabat”, va explicar Moix, que va incidir en la importància del nom escollit. “A partir d'ara el terme Miniestadi deixa d'existir. Ara és l'estadi Johan Cruyff, en majúscules.” Bartomeu, per la seva banda, va remarcar l'enorme importància de la nova instal·lació, a la qual va anomenar “la joia” de la ciutat esportiva, “l'estadi on neixen els somnis”. “Serà un camp de formació, allà on els jugadors faran l'últim pas per arribar al primer equip o a una de les grans lligues. Cal no oblidar que el Barça és el club que més jugadors aporta a les cinc millors lligues d'Europa. Això vol dir que s'estan fent les coses bé.” El màxim dirigent blaugrana, a més, va remarcar que el nou estadi no tindrà com a objectiu augmentar els ingressos, sinó la formació de futbolistes, tot i que indirectament sí que els generarà. “Estem convençuts que l'estadi Johan Cruyff serà un referent mundial com a espai de formació. Quan estigui construït, ja podrem enderrocar el Miniestadi i accelerar la construcció del nou Palau, amb el qual sí que mirarem d'ampliar els ingressos.” Jordi Moix, a més, va puntualitzar que no podia donar cap data aproximada de quan començaran les obres del Palau, ja que els terminis no depenen només del Barça. “Quan posem la primera pedra del Johan Cruyff ja podrem fer el full de ruta més acurat del nou Palau Blaugrana, però ara encara estem pendents de la negociació amb l'Ajuntament i amb els veïns. Estan, això sí, en una fase avançada.”

Pel que fa a xifres, Bartomeu i Moix van explicar que l'estadi Johan Cruyff, amb categoria 3 de la UEFA, tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, amb tots els seients coberts, i que al costat del camp es construirà un pàrquing per a 700 vehicles. El cost de totes les obres serà de 19 milions d'euros.

El nom del carrer

Durant la roda de premsa posterior a la presentació, Bartomeu va ser preguntat per diversos temes de l'actualitat del club, la majoria dels quals va refusar respondre. Tot i així, el dirigent sí que es va voler pronunciar sobre la polèmica que s'ha originat per la proposta del club de demanar que un carrer de Barcelona dugui el nom de Johan Cruyff, després que es donés per fet que seria l'avinguda Aristides Maillol, la qual cosa ha provocat les queixes de la família de l'artista català. “Aquest és un tema que s'ha malinterpretat. No volem canviar cap nom, sinó que hi hagi un carrer al més a prop possible del Camp Nou que es digui Johan Cruyff.” Bartomeu, a més, va recordar que l'opinió del club respecte a les polèmiques declaracions de Piqué és la mateixa que ja va exposar Cardoner la setmana passada i va fer broma respecte als fils que es podrien moure en la futura llotja de l'estadi Johan Cruyff. “Esperem que com ara succeeix al Mini, a la llotja del nou estadi vinguin tècnics de tot el món a veure els nostres equips”, va afirmar. Bartomeu, a més, va reiterar que el Barça és partidari de facilitar la tasca dels àrbitres a través de la tecnologia.

LES FRASES

Ens fa molta il·lusió presentar la joia de la ciutat esportiva, allà on els jugadors faran l'últim pas per arribar al primer equip

LES XIFRES

És un projecte molt important per a Sant Joan Despí. El nom de la ciutat queda lligat al del Barça i als seus valors
Antoni Poveda
alcalde de sant joan despí
No volem canviar cap nom, sinó que hi hagi un carrer al més a prop possible del Camp Nou que es digui Johan Cruyff
Josep Maria Bartomeu
president del fc barcelona
A partir d'ara, el terme ‘Miniestadi' deixa d'existir. Ara és l'estadi Johan Cruyff, en majúscules
Jordi Moix
comissionat de l'espai barça
6.000
espectadors
cabran al Johan Cruyff, tots coberts. A més, es construiran 800 places d'aparcament.
14
mesos
trigarà a dur-se a terme la construcció, que està prevista que comenci al juliol.
19
milions d'euros
costaran les obres del nou estadi i de totes les zones adjacents.

Can Felip, nova residència per a esportistes blaugrana

Una de les novetats de l'acte d'ahir va ser l'anunci, per part de Jordi Moix, de la recuperació de la Masia Can Felip, un immoble que es troba tot just al costat dels terrenys on es construirà l'estadi Johan Cruyff i que té una torre circular del segle XII. “Fruit de la reparcel·lació que s'ha fet de l'entorn de la ciutat esportiva s'ha adjudicat al FC Barcelona la masia can Felip. La rehabilitarem perquè sigui la residència dels esportives de més de 18 anys que ara tenim vivint de lloguer fora de la Masia”, va explicar Moix. La nova masia de can Felip, amb 1.200 m² de superfície, tindrà capacitat per a fins a 21 esportistes distribuïts en set apartaments i disposarà, a més, d'una sala polivalent i d'un espai per a altres usos interns del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)