Barça

Malson d’una nit d’estiu

Un Barça molt decebedor cau merescudament contra el Real Madrid (2-0) i certifica el seu preocupant estat de forma

De res va servir el 3-5-2 de Valverde, una sacsejada que no va funcionar

real madrid 2 barça 0

REAL MADRID:Keylor; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kovacic (Casemiro, 61’), Kroos Ceballos, 80’), Modric; Asensio (Hernández, 75’), Benzema i Lucas. BARÇA:Ter Stegen, Mascherano, Piqué (Semedo, 49’), Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Jordi Alba (Digne, 78’), Rakitic, André Gomes (Deulofeu, 72’), Messi i Luis Suárez. GOLS:1-0 (4’) Asensio; 2-0 (39’) Benzema; .ÀRBITRE:José María Sánchez Martínez.PÚBLIC:79.400 espectadors al Bernabéu.
Asensio, amb un golàs en el minut 4, va encarrilar el triomf dels blancs
Messi i Suárez es van topar amb la fusta en la segona meitat

Pocs albiraven una remuntada del Barça en el clàssic contra el Real Madrid d’ahir després de l’1-3 del Camp Nou. El que s’esperava, això sí, era una reacció, un cop de puny damunt de la taula, la demostració que el conjunt de Zinedine Zidane no és superior als blaugrana, com va recordar Ernesto Valverde en la prèvia de l’enfrontament. Malauradament, però, les sensacions encara van ser pitjors que les del duel de Barcelona, ja que la resposta va ser un autèntic malson, un desgavell que multiplica exponencialment els dubtes, i a només quatre dies de l’inici de la lliga. Perquè la realitat, a 17 d’agost, és que el Real Madrid està dos o tres passos per davant del Barça, tant a nivell futbolístic com en l’aspecte psicològic. I és que de res va servir la revolució que va dur a terme Ernesto Valverde, que després de mostrar un sobtat immobilisme tàctic en el partit del Camp Nou, ahir va capgirar la pissarra, dibuixant un 3-5-2, amb Mascherano, Piqué i Umtiti al darrere, Sergi Roberto i Jordi Alba com a carrilers, Sergio Busquets, Rakitic i André Gomes en el mig, Leo Messi d’enllaç i Luis Suárez en la punta d’atac. Aquesta variació, dirigida a nodrir el centre del camp per evitar la superioritat del Real Madrid, però, va ser contraproduent, ja que a l’hora de la veritat el Barça va ser un autèntic desastre. I això que Zinedine Zidane, conscient que el títol estava molt encarrilat, va deixar en la banqueta a Casemiro, Isco i Gareth Bale, tres jugadors que van ser titulars al Camp Nou. En aquest Real Madrid farcit de confiança, però, els canvis de peces no afecten el rendiment del conjunt, i des del xiulet inicial de l’enfrontament es va veure que la nit apuntava a malson, i dels que deixen empremta.

Perquè de res va servir que el Barça mirés de fer-se amb el control a través d’una possessió lenta i previsible. El Real Madrid s’el va cruspir a còpia d’intensitat i de pressió avançada, i amb clarividència quan es posava a tocar la pilota. Així va ser com va arribar la primera ocasió clara de gol, en el minut 2, en una passada mil·limètrica de Marco Asensio per a Marcelo. El brasiler va fer la passada enrere per a Modric, que va xutar al cos d’Umtiti. I l’oportunitat només va ser l’avís del que estava per succeir, ja que tot seguit, i mentre el Barça protestava una sacada de banda que l’assistent havia donat equivocadament a favor del Madrid, Marco Asensio va controlar la pilota i, des de 30 metres, es va inventar un xut fantàstic que va sorprendre Ter Stegen (4’). El gol va deixar encara més estabornit el Barça, que durant un bon grapat de minuts va navegar per la gespa del Santiago Bernabéu, amb una constant pèrdua de pilotes en la zona de sortida. Els de Valverde, de fet, només van aconseguir treure’s la pressió del damunt en accions de rauxa de Messi –una altra vegada massa sol en la creació– o en passades en llarg, com una de Mascherano que Luis Suárez va acabar amb una volea desviada. L’amo i senyor, però, era el Real Madrid, dirigit per Modric i Asensio, que en el minut 24 va estar a punt de fer el 2-0, però en aquesta ocasió oel seu xut el va interceptar Umtiti (24’). I més clara va ser la següent ocasió dels de Zinedine Zidane, precedida per una pèrdua de Mascherano, en què Lucas Vázquez, tot sol, va enviar la pilota al travesser (32’). El Barça anava a la deriva, amb el resultat com a millor notícia, i això també va canviar en el minut 38, i en una nova acció que es va iniciar amb una errada blaugrana, ara de Sergio Busquets. L’esfèrica va acabar en la banda esquerra, des d’on va centrar Marcelo. Tot i que teòricament l’avantatja era d’Umtiti, Benzema es va avançar al seu compatriota, va controlar la pilota i va afusellar Ter Stegen.

Reacció sense premi

Per sort per als interessos del Barça, el panorama va canviar després de la represa, en part per la millora dels d’Ernesto Valverde, en part perquè el Real Madrid va baixar el ritme, conscient que la feina ja estava feta i que aquest cap de setmana ja comença la lliga. També va influir el canvi de dibuix de Valverde, que ja abans del descans a fer escalfar a Nelson Semedo. El portuguès va debutar oficialment en el minut 50, en substitució d’un Piqué amb molèsties físiques. I el lateral dret no va notar la pressió del moment, ja que va deixar bones sensacions, ràpid en defensa i atrevit en atac. L’entrada de Semedo va suposar el retorn al 4-3-3, que Valverde va anar arrodonint amb les entrades de Digne –que va permetre que Sergi Roberto tornés al centre del camp– i de Gerard Deulofeu, que va donar més profunditat per la banda esquerra de l’atac. Tot plegat va permetre veure un Barça més proper al dels últims anys, tot i que també val a dir que el Real Madrid va baixar molt la intensitat i que, tot i així, va poder fer el 3-0 en algun ràpid contraatac. El primer a intentar-ho va ser Leo Messi, ahir molt capcot, que es va plantar tot sol davant de Keylor Navas gràcies a una gran passada a l’espai de Luis Suárez. El xut de l’argentí, però, es va estavellar en el travesser. Després va ser el torn de Sergi Roberto, que no va arribar per ben poc a una centrada rassa. I el tercer va ser Luis Suárez, que va rematar fora i amb el cap una falta lateral executada per Messi. Ahir, però, no era la nit del Barça, que ni tan sols quan va ser capaç de fer-se amb el control de la situació i trepitjar àrea amb certa facilitat va ser capaç de batre Keylor Navas. I la millor demostració es va veure en el minut 70, en una doble ocasió farcida de desesperació i mala sort. Primer, en un u contra de Sergi Roberto amb el porter que Navas va desviar. El refús va caure a peus de Leo Messi, que va engaltar un xut ple de rauxa que de nou va aturar el de Costa Rica. La pilota va quedar morta, però Luis Suárez, amb el cap, va enviar la pilota al pal. Quedaven encara 20 minuts de malson, en què el Barça, ara sí, va moure la pilota amb criteri, tot i que ja sense profunditat ni esma per generar més oportunitats. I és que la final ja feia estona que estava més que resolta, una supercopa d’Espanya que deixa molt males sensacions. I és que la lliga comença ja, aquest diumenge, i aquest Barça no funciona.

INICI HORRIBLE

El Madrid va atropellar el Barça en una primera part per oblidar

ESPERANÇA

Piqué, lesionat, va deixar el lloc a Semedo, que va jugar força bé en el seu debut

CANVI NECESSARI

En el segon temps Valverde va recuperar el 4-3-3 i l’equip va millorar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)