Barça

Va per tu, Barcelona

Ben presents. Sentit homenatge del Barça, del Betis i i del públic del Camp Nou a les víctimes dels lamentables atemptats de dijous, un record en què la gent va refermar no tenir por

Barcelona no té por i ningú farà que això canviï. I la primera gran demostració es va viure ahir al matí, amb una Rambla que va recuperar la seva icònica imatge, amb centenars de persones passejant pel punt més emblemàtic de la ciutat. En la retina de tothom, però, es mantenien ben presents els lamentables fets de dijous, un atac a la modernitat i a la tolerància que ha rebut com a resposta la ràbia i el dol, però també el convenciment que res farà que la gent tingui por. Perquè és cert que ahir al Camp Nou no hi va anar tanta gent com és habitual –s’hi va veure molt reduïda la presència de turistes–, però també ho és que les 56.480 persones assistents van recordar de valent que res canviarà.

El partit, és clar, també va servir perquè el Barça i la seva afició rendissin un sentit homenatge a les víctimes, un record farcit de detalls, com el fet que tots els jugadors blaugrana portessin “Barcelona” a l’esquena en lloc del seu nom o l’etiqueta #totssombarcelona al pit. I no només el Barça, ja que el Betis també es va afegir a l’homenatge amb una samarreta en què es podria llegir “el Real Betis amb Barcelona”. El moment culminant va ser el minut de silenci, sentit i respectat, amb els components de la grada d’animació vestits de negre, amb banderes de la ciutat i la pancarta “mai ningú no ens podrà tòrcer”. I del silenci es va passar a un espontani “no tinc por” de tot el Camp Nou. Per si no hagués quedat clar.

La participació del Barça en els homenatges a les víctimes, però, va començar al matí, amb la presència de Jordi Cardoner, el vicepresident primer del club, a la missa solemne que es va celebrar a la Sagrada Família. Després, al migdia, una delegació del Barça, encapçalada per Carles Vilarrubí, el vicepresident encarregat de l’àrea institucional; Jordi Calsamiglia, secretari de la junta i Albert Soler, el director de les seccions professional, i una altra del Betis van dur una ofrena floral a la Rambla de Barcelona. A la llotja del Camp Nou, a més, ahir hi van assistir Joaquim Forn, el conseller d’Interior de la Generalitat; Camí Mendoza, l’alcaldessa de Cambrils; i Pere Soler i Josep Lluís Trapero, el director general i el major dels Mossos d’Esquadra, respectivament.

Mesures de seguretat especials

Com ja havien avisat els Mosos d’Esquadra en les hores prèvies del partit, ahir es van reforçar els registres i els accessos a l’estadi, unes mesures, però, que no van causar gaires problemes de mobilitat ni aglomeracions, ja que molta gent, seguint les recomanacions, van acudir al Camp Nou abans d’hora. Entre les mesures, hi va haver controls de vehicles, la prohibició d’entrar a l’estadi amb maletes, cascs o motxilles grans o unes pilones ben visibles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)