Barça

El rival

Rubén Rochina

Un rodamon que torna a casa

Després de set anys buscant minuts arreu d’Europa, Rochina s’ha convertit en un home important en el Llevant

De la seva etapa a la Masia en conserva l’aprenentatge i grans amics, com Sergi Roberto i Rafinha

Sortir del Barça mai és fàcil, i d’exemples de joves que eternitzen el seu desig d’arribar al primer equip n’hi ha diversos. No és el cas de Rubén Rochina (Sagunt, València, 1991), a qui l’arribada de Jonathan Soriano al Barça B de Luis Enrique el va asseure a la banqueta. I allà, assegut mentre els altres jugaven, va ser quan l’ara jugador del Llevant va decidir abandonar el somni blaugrana i buscar minuts al Blackburn Rovers. Allà, assegut a la banqueta del Miniestadi, és quan va decidir iniciar una aventura que l’ha acabat tornant a casa, a València, i amb una samarreta blaugrana. Rochina, que es va iniciar en això del futbol al València, és ara un dels futbolistes responsables de la bona temporada del Llevant. El davanter va arribar al Ciutat de València en el mercat d’hivern de la temporada passada, cedit pel Rubin Kazan rus, i s’hi ha quedat després de signar per tres temporades a l’estiu tot i que hi va arribar mancat de ritme i que les sancions i les lesions no van deixar lluir-se –només va jugar cinc partits i va marcar un gol.

Després de l’estiu, ja amb el ritme adient, Rochina és un dels homes importants del Llevant. “És un jugador amb moltíssim talent”, ha dit aquesta temporada el seu entrenador, Paco López, que confia plenament en el de Sagunt. En el primer tram de temporada futbolista, de 27 anys, ha tingut una continuïtat només trencada per una lesió a la fàscia plantar que no li ha impedit convertir-se en titular indiscutible. Al Ciutat de València, Rochina ha trobat la confiança que li va mancar a Rússia. Kazan va ser l’enèsima parada del de Sagunt, un jove rodamon que va ser valent i decidit amb només vint anys. Va deixar can Barça per provar sort a la Premier, on no va acabar de tenir continuïtat. De fet, mentre tenia contracte amb el conjunt anglès, el davanter valencià s’ha deixat veure a la lliga espanyola. I és que abans de fitxar pel Llevant, Rochina va vestir la samarreta del Saragossa, el Rayo Vallecano i el Granada, tres equips amb els quals s’han enfrontat al Barça. L’únic triomf, però, el va aconseguir amb el Llevant la temporada passada, tot i que només va jugar els últims cinc minuts.

El Barça deixa empremta

Després de deixar el Barça el 2011, Rochina va haver d’“adaptar-se al futbol real”, va dir en una entrevista a El País quan militava al Granada. El valencià diu que no és culer però té “afecte” pel Barça, i és un admirador més de Leo Messi, a qui s’enfrontarà avui. Les últimes setmanes, per exemple, Rochina ha deixat plasmada la seva sorpresa per les paraules de Pelé sobre el crac argentí. A més de l’admiració pel de Rosario, i més enllà de l’aprenentatge futbolístic i personal que va fer a la Masia, els anys al Barça li van donar molt. Per exemple, una gran amistat amb diversos exblaugrana, com ara Marc Bartra, Sergi Gómez i Carles Planas. També al vestidor blaugrana manté grans amics. Són Sergi Roberto i Rafinha, a qui no podrà abraçar aquest vespre perquè s’han quedat a Barcelona recuperant-se de les seves lesions. L’abraçada, doncs, haurà d’esperar.

6
equips
ha defensat des que va deixar el Barça: Blackburn Rovers, Saragossa, Rayo , Granada, Rubin Kazan i Llevant
10
partits
ha disputat el valencià aquesta temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)