Barça

“Messi no anirà al City perquè es quedarà sempre en el Barça”

Guardiola. L’entrenador català considera que la lliga és el campionat més important, envia un missatge enverinat a Tebas i lamenta el descens del Girona

L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha repassat l’actualitat futbolística a Caldes de Malavella abans d’agafar els pals de golf en el Legends Trophy. Aquestes són les seves respostes:

Es prendrà un any sabàtic?: “No agafo anys sabàtics. Encara sóc jove i tinc moltes ganes. Moltes coses que es publiquen no són certes. Tinc dos anys més de contracte i, si no em fan fora, seguiré.”

Perquè li costa tant al Barça i al City guanyar la Champions?: “Perquè hi ha molt bons equips, que també mereixen guanyar-la. Sempre he dit que la lliga és el campionat més important, perquè té 38 jornades. Sobre tot perquè, si vas bé, et fa més feliç. Jugués dissabte o diumenge i l’alegria et dura dos o tres dies. I si la lliga va malament, en canvi, l’any és molt dur. Per contra, si perds la Champions, estàs fotut només un parell de dies. Per això sempre he cregut que qui guanya la lliga ha fet una temporada extraordinària.”

Què li sembla que Griezmann pugui acabar en el Barça?: “No en tinc ni idea, no sóc l’entrenador ni el director esportiu del Barça. Per tant, el que facin em semblarà bé. M’és difícil parlar del Barça perquè l’estimo molt.”

(Per De Ligt i el Barça) Incorporaria jugadors que no estiguessin convençuts de fitxar?: “Creu que ha vingut algun jugador al Barça sense estar convençut? Quan De Ligt ho tingui clar ja ho dirà.”

Creu que se li dóna poc valor a guanyar els títols que no són la Champions?: “És l’últim títol de l’any, el més bonic... Tots la volem guanyar, però només ho pot fer un. Enguany ha estat el Liverpool, però això no vol dir que els trenta-un equips restants hagin fracassat. La sort que tenim, en el cas del Manchester City, és que la temporada que ve hi tornarem a ser. Érem un equip que no acostumava a jugar la Champions, però últimament hi som sempre.”

El Real Madrid ha fixat Jovic, Hazard...: “Si, però l’únic que gasta és el City...”

Creu que el Real Madrid s’ha reforçat bé?: “Hazard és molt, molt bo. Un fitxatge impressionant. Un dels millors jugadors que he vist.”

Perquè hi ha tantes crítiques contra Valverde?: “Perquè no ha guanyat la Champions. L’exigència és molt gran en el Barça, però jo crec que guanyar una lliga tan dura com l’espanyola, caure a la semifinal de la Champions i a la final de la copa, és fer un molt bon any.”

Què ha canviat en la seva proposta futbolística?: “És semblant, però m’adapto als jugadors que tinc. A Munic tenia bons extrems i bons rematadors, com Levandowski i Muller, per això buscava les centrades a l’àrea. En el Barça no calia això i jugàvem més per dins.”

En el cas del Barça, hi ha hagut una involució en l’estil?: “Durant la temporada no tinc temps de veure el Barça, però quan ho faig em sembla que juguen molt bé i em diverteixo. Si és millor o pitjor que abans? No ho sé perquè no estic al vestidor. Què és l’estil? El toc, la possessió...? Ho tenen.”

El City acolliria Messi, si marxés del Barça?: “No, perquè es quedarà aquí.”

Resultat o estil?: “Guanyar, perquè si no em foten al carrer. Suposo que ho pregunta pel Barça. Però és que guanyar costa molt, no només perquè siguis el Barça ja guanyes. Els rivals són molt complicats. Te’n vas al camp del Liverpool, amb un 3-0 de l’anada, i passa... Per això, qualsevol títol s’ha de celebrar com un gran èxit.”

Grans jugadors, com De Jong, Griezmann o De Ligt, s’adapten a qualsevol estil?: “No podem dir que cap jugador del Barça no té qualitat per jugar al Barça, ni tampoc els jugadors que sonen per reforçar el Barça.”

El Girona: “Sento tristor, perquè ho tenien molt a prop i, per una sèrie final de resultats dolents, van baixar. Em sap greu per l’amistat que m’uneix amb l’Eusebio, pel meu germà. El lloc del Girona ha estat més a segona que a primera, i més a segona B que a segona. Però l’esport és meravellós i, després de fer un pas enrere, toca fer-ne un endavant. Quique Cárcel és dels millors secretaris tècnics que hi pot haver, reforçarà bé l’equip i faran un bon any. I si no pot ser la temporada que ve, serà la següent.”

Amb el Girona a segona, el City hi enviarà jugadors per foguejar?: “Per part del City em sembla que no hi haurà problema. Intentarem involucrar-nos al màxim, si realment necessiten jugadors. Però el Girona per si sol ja té maneres per tirar endavant. Estic convençut que tornaran a intentar-ho i a estar a dalt.”

El cas ‘Oikos’: “La sort que tenim a Anglaterra és que, si això passa, es resol en un termini màxim de dos mesos. No permeten que l’assumpte es dilueixi. Però estic convençut que la federació espanyola i el senyor Tebas, que sempre estan preocupats pel que passa a Anglaterra, prendran decisions i aplicaran la llei. Ell tan preocupat per les lleis d’altres països i d’altres equips. Segur que si no ha passat res, tot seguirà igual. Confio molt en el senyor Tebas.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)