Barça

Ingla eliminaria el seu antic càrrec

Ingla no tindria vicepresident esportiu i tot el poder el donaria a l'estructura i al tècnic

Assegura que vol tenir un equip executiu molt potent i acusa Rosell d'intervencionista

Malgrat que va ser el seu últim càrrec al FC Barcelona abans de presentar la dimissió pel resultat del vot de censura, Marc Ingla té previst prescindir de la vicepresidència esportiva si és escollit nou president del FC Barcelona en les eleccions del 13 de juny. Amb aquesta decisió, el candidat de Més Barça que Mai vol deixar molt clar que en el seu projecte la responsabilitat recaurà en els executius del club, en especial en el director general, el secretari tècnic, que volen que continuï sent Txiki Begiristain, i l'entrenador. «Volem ser molt genuïns en la idea que no volem ser intervencionistes. En canvi, sí que tindrem una estructura executiva potent. La decisió tècnica de fitxar jugadors sempre recaurà en Pep Guardiola i el secretari tècnic», va dir. Aquest model és, segons Ingla, l'antítesi del que ofereix el candidat Sandro Rosell, a qui va acusar que dient que seria «intervencionista» i va revelar que quan eren companys en la junta directiva va intentar fitxar els jugadors Costinha i Maniche.

Ingla va assegurar que seran completament continuistes pel que fa al model esportiu actual i també que pretenen crear el manual d'estil del joc del Barça per preservar-lo i que tots els equips del club l'haurien d'utilitzar. A més, va defensar la potenciació del planter amb la creació de la Masia global, que suposaria construir masies com la de Barcelona pel món, com la que ja hi ha a l'Argentina. Ingla creu que es podrien arribar a tenir controlats prop de 1.200 futbolistes.

Nega tracte de favor.

Com s'informava en l'edició d'ahir, sobre la polèmica que va esclatar el cap de setmana pel suposat tracte de favor per millorar la seva localitat al Camp Nou i la d'alguns companys de candidatura –Soriano, Godall i Vicens– quan eren directius, Ingla va desmentir la informació de manera rotunda assegurant que manté els mateixos abonaments «des de fa 40 anys». Godall va dir el mateix. Vicens, per la seva banda, va explicar que ell va demanar un canvi de localitat utilitzant els mateixos mecanismes que la resta de socis i que se li va concedir un cop ja havia dimitit com a directiu del club. Ferran Soriano, segons va dir, també va poder canviar el seu seient amb el mateix mecanisme que Vicens.

La polèmica de la foto amb les sis copes

Segons va reconèixer ahir Joan Oliver, el club desconeix com Marc Ingla es va poder fotografiar amb les sis copes aconseguides l'any 2009 i ho està investigant. El vicepresident de la penya de Montornès del Vallès, Andreu Garrigó, que és membre de la comissió de penyes de la candidatura d'Ingla, va admetre al diari digital e-notícies que va ser ell qui les hi va dur abans de portar-les cap a Montornès, on se celebrava el 21è aniversari de la trobada de penyes del Vallès. Garrigó, però, assegura que ja es va posar en contacte amb el club. «Tot el que ha passat és responsabilitat meva», va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)