Barça

Un vot per sis anys

Els socis del Barcelona elegeixen avui nou president

Rosell, Ingla, Ferrer i Benedito lluiten per succeir Laporta

Avui hi ha dia important al Camp Nou, dels grans. El Barça de Pep Guardiola fa vacances, ni ha de remuntar ni pot guanyar la lliga, però 118.665 socis tindran el privilegi de triar qui els liderarà durant els pròxims sis anys. Tot i que el guanyador no prendrà possessió del càrrec fins al dia 1 de juliol, aquesta nit, a les deu tocades, se sabrà qui serà el successor de Joan Laporta. I tot, després d'una llarga jornada en la qual els socis de l'entitat hauran pogut exercir el seu dret entre les 9 del matí i les 9 del vespre al Camp Nou.

Els socis del Barça que van iniciar la cursa per la successió de Laporta van ser set. Tres d'ells, Santi Salvat, Alexis Plaza i Jaume Guixà, no van superar el primer obstacle, el de les signatures. Se'n necessitaven 2.095 per arribar a ser proclamat candidat, i Sandro Rosell va demostrar la seva condició de favorit. El que va ser vicepresident esportiu durant els dos primers anys de mandat de Laporta va aconseguir que li validessin 12.635 avals dels socis, més dels que van aportar els altres tres candidats junts: Marc Ingla (4.288), Jaume Ferrer (3.935) i Agustí Benedito (2.520).

Els quatre candidats arriben al dia d'avui havent fet una campanya, amb quatre debats, marcada per l'absència de noms i que va començar molt pujada de to, el qual, però, va anar baixant a mesura que van anar passant els dies. Ingla va començar amb atacs directes i constants a Rosell, els quals, fins i tot, van acabar amb una demanda als jutjats. L'exvicepresident de màrqueting i també esportiu, però, ha rebaixat el to en les últimes trobades, que s'han convertir moltes vegades en un tres contra un, cosa normal tenint en compte el gran avantatge que Rosell va aconseguir en el procés de recollida de suports. Els debats, en què Rosell s'ha dedicat més a defensar-se i a intentar explicar el seu programa que a cap altra cosa, han estat ben aprofitats per Agustí Benedito, el candidat que ha invertit menys diners en aquesta campanya, ja que ha guanyat popularitat i ha convençut un bon nombre de socis, mentre que Jaume Ferrer, el candidat que té el suport de Laporta i que agrupa bona part de la junta directiva actual, ha mirat d'arribar als socis explicant-los que el club continuarà com fins ara, i també ha defensat, com a membre de l'última junta directiva, algunes de les actuacions de Laporta.

Rosell, vista la campanya, sembla que arriba al dia d'avui amb avantatge, però la resta de candidats continuen esperançats sabent que encara hi ha molts socis que no han decidit el seu vot. Passi el que passi, guanyi qui guanyi, el que és segur és que ho farà un dels membres de l'equip que, liderat per Laporta, va guanyar les eleccions del 15 de juny del 2003. Rosell, Ingla i Ferrer van arribar a ocupar càrrecs de molta responsabilitat al club, i Benedito va formar part de la comissió social fins que va dimitir el mes de març del 2009. Si el guanyador de les eleccions és Rosell, Ingla o Benedito, haurà d'avalar 58,5 milions d'euros. Si el successor de Laporta és Ferrer, l'aval serà de 27,6 milions. La resposta definitiva, la tindrem aquesta nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)