Barça

L’últim tren a la lliga

El Barça haurà d’oferir una versió molt millorada de la que ha mostrat fora de casa durant tot el curs per competir a Vila-real

L’empat i la derrota despenjarien l’equip de Setién de la lluita pel títol

En la carrera pel títol de lliga que manté amb el Real Madrid, el Barça de Quique Setién tindrà, aquesta nit, contra el Vila-real, a l’estadi de la Ceràmica, una de les seves últimes oportunitats. Segurament l’última. Difícil missió per als blaugrana, que no han estat capaços de conservar l’avantatge de dos punts que tenien abans de l’aturada sobre el seu etern rival, per culpa de tres empats en les últimes quatre jornades. Certament, l’escenari no convida a l’optimisme: al davant hi ha un dels equips més en forma des que es va reprendre la lliga. Amb 16 dels últims 18 punts en disputa a la butxaca, els jugadors que entrena Javier Calleja es permeten somiar un lloc en la pròxima Champions League, gràcies a una defensa que ha mantingut la porteria d’Asenjo a zero en cinc dels sis darrers partits i a un atac en el qual destaca el bon moment del seu golejador, Gerard Moreno.

Examen de màxim nivell, amb urgències i en hores baixes, a només cinc jornades del final de la competició. Farà falta molt més del que el Barça ha demostrat en els seus dos últims desplaçaments, a Vigo i Sevilla, per tombar el Vila-real. De fet, farà falta molt més del que el Barça ha demostrat durant tota la temporada lluny del Camp Nou, on no ha sumat ni la meitat dels punts que ha disputat. Caldrà, a més, aparcar la mala maror que envolta l’equip en els últims dies, amb Quique Setién cada vegada més qüestionat, per molt que ell no s’hi senti, i els noms de futbolistes de la magnitud de Messi i Griezmann encapçalant notícies que res tenen a veure amb la seva categoria futbolística. Així, mentre que de l’argentí hi ha qui diu que medita no renovar el seu contracte per marxar el 30 de juny del 2021, el francès ha quedat tocat després de jugar només el temps afegit, dimarts passat, contra l’Atlético. Tot plegat, en tot cas, no fa més que enterbolir l’ambient en el moment menys oportú.

Per bé que el Vila-real – Barça està previst per a les deu d’aquesta nit, la jornada arrencarà per a Setién i els seus jugadors a les dues del migdia, a San Mamés. Allà és on el Real Madrid disputarà el que, segurament, és el partit més complicat que l’espera abans de tancar la lliga. I és que aquest Athletic Club, que només ha perdut al Camp Nou des de la represa de la competició, no sembla un rival fàcil de doblegar. En qualsevol cas, una nova victòria dels de Zinédine Zidane seria un cop difícil d’encaixar per al Barça, ja que suposaria començar el duel a l’estadi de la Ceràmica amb set punts de desavantatge i amb només tres jornades al davant.

Calbots per a Alba

En l’entrenament matinal d’ahir, al camp Tito Vilanova, s’hi respirava bon ambient. Si més no això és el que semblava quan la plantilla va dedicar un passadís de calbots a Jordi Alba per celebrar que, per fi, el lateral de l’Hospitalet de Llobregat havia arribat a la ciutat esportiva conduint el seu propi vehicle, després de treure’s el permís de conduir.

No estarà de més viatjar a la Plana amb un somriure, perquè allà, Javier Calleja i els seus, esperaran fregant-se les mans. El tècnic madrileny, que ha avisat que jugarà a tenir la pilota i fer córrer el Barça, posarà damunt la gespa un equip ambiciós i amb l’autoestima més alta que mai. Futbolistes com el jove Samu Chukuweze i el veterà Santi Cazorla no són qualsevol cosa. Al davant, per si no n’hi hagués prou, s’espera la presència d’un vell conegut com és Paco Alcácer acompanyant el català Gerard Moreno (15 gols), a qui només superen Messi i Benzema en la lluita pel Pichichi. Per agafar l’últim tren cap a la lliga, aquesta nit el Barça haurà d’oferir la seva millor versió.

GERARD MORENO

El català, amb 15 gols en la lliga, és una amenaça per a la defensa blaugrana
Ha guanyat 16 dels 18 punts que ha disputat des que es va reprendre la lliga
Si els blancs guanyen a San Mamés aquest migdia es posaran a set punts

Calleja: “Vull prendre’ls la pilota i fer-los córrer”

“Visc un moment feliç, m’estan sortint les coses bé. L’equip juga bé i guanya, i m’identifico amb el que veig al terreny de joc.” Javier Calleja és el primer a reconèixer el seu moment dolç a la banqueta del Vila-real i, segurament per això, en la seva compareixença prèvia al duel d’aquesta nit contra el Barça, es va mostrar convençut de les possibilitats del seu equip. “Afrontem el partit amb la màxima motivació, amb moltes ganes i amb el convenciment que podem sumar els tres punts contra un dels millors equips del món”, va manifestar. Amb tot, el tècnic del l’equip groc considera que l’única manera d’allargar la bona ratxa que el seu equip sosté des del retorn a la competició, que l’ha dut a conquerir 16 punts de 18 possibles, passa perquè els seus jugadors no es relaxin. “Em preocupa que ens pensem que està tot fet. Hem fet una cosa molt difícil i hem de continuar així. El camí és creure en nosaltres i saber que, si donem el cent per cent, estem concentrats i afrontem el partit amb mentalitat guanyadora, com hem fet fins ara, tenim possibilitats d’emportar-nos la victòria”, va comentar el madrileny en aquest sentit.

Sobre la manera com plantejarà el partit contra el Barça, va anunciar que procurarà discutir la possessió a l’equip de Quique Setién: “Tenen molta qualitat i et posen en dificultats. No podem cometre errors. Vull que siguem capaços d’arrabassar-los la pilota i fer-los córrer.” Preguntat per la mala maror que envolta el seu rival, Calleja va tirar pilotes fora: “Dels rivals i de la seva situació interna no en vull parlar. El que escolto i llegeixo és el que puc saber, però no visc el dia a dia d’aquest equip. Només m’interessa el meu equip.”

Messi, Suárez i Piqué entre els set advertits

Fins a set jugadors del Barça estan amenaçats de sanció, per acumulació de targetes grogues. I entre ells hi ha Leo Messi, Luis Suárez i Gerard Piqué. La resta són Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Junior Firpo i Martin Braithwaite. En el cas de Piqué, ha estat amonestat 14 vegades en els 31 partits de lliga que ha jugat i ja se n’ha perdut dos. Si qualsevol d’aquests set futbolistes veiés una groga contra el Vila-real es perdria el derbi amb l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)