Barça

Buscant sobreviure

Guardiola explica que aquesta gira servirà de poc a causa de les altes temperatures i la humitat

Diu que finalment va fer jugar Messi per respecte als aficionats, però demanant-li el mínim esforç

Marxar de gira no és una de les millors maneres de preparar una pretemporada. Ho saben els tècnics des que es van posar de moda, però també saben que ara per ara són necessàries perquè els clubs facin caixa. Des que és entrenador del primer equip, Pep Guardiola ha viscut dues gires, les dues pels Estats Units. Res a veure amb la que està coneixent aquest estiu per terres asiàtiques. Les altes temperatures i la humitat fan que sigui molt difícil fer una bona preparació i que córrer durant els partits sigui un sacrifici extrem. Ahir, per exemple, quan va començar el partit els termòmetres arribaven als 30 graus a Seül i la humitat vorejava el 80%. La xafogor era insuportable, i Guardiola va fer que els seus homes no escalfessin a la gespa. Només ho van fer els porters, la resta de futbolistes es van escalfar a l'interior del vestidor en un camp petit de gespa artificial. Quan va acabar l'enfrontament, ho va lamentar. «Aquest partit no pot servir de referència. Fa molta calor, molta humitat. En Paco [Seirul·lo] va venir fa uns anys i em va dir que aquí era venir a no fer-se mal i sobreviure. La gent ha acabat molt, molt tocada.» L'entrenador blaugrana havia anunciat en la roda de premsa prèvia al partit que Messi no jugaria, però després de les protestes de l'organització ho va fer un quart d'hora. «No podia jugar més havent-se entrenat un dia. Era un risc que jugués més temps. Ha jugat per respecte a la gent que el ve a veure. Entenem que el tenim aquí i la gent vol veure el màxim de jugadors possibles. Ell és el millor, i ho vaig parlar amb Tito i els fisioterapeutes i em van dir que deu minuts ho podríem fer, i al final hem decidit fer-lo jugar una miqueta. Si hi hagués hagut risc de lesió no hauria jugat. Li hem dit que no fes grans esforços.»

Amb l'anàlisi de Guardiola coincidien també altres jugadors del Barça. Ibrahimovic estava «content d'haver marcat i del joc de l'equip», però, afegia: «No s'han d'extreure conclusions d'aquest partit perquè amb aquesta calor no es podia jugar.» També Milito es queixava de la temperatura. «Ha estat un partit complicat des del punt de vista del clima, hi havia molta humitat que comportava dificultats físiques» i aprofitava per lloar l'actuació de Leo Messi: «Amb poc temps té suficient per mostrar la seva qualitat. Ens té acostumats a coses com aquestes.»

Alves, tranquil; Adriano, tocat

Dani Alves, com Leo Messi, va jugar només l'últim quart d'hora de la primera part. El brasiler va parlar després del partit de la seva renovació, que està aturada: «Estic tranquil. Tinc contracte en vigor i jugaré com sempre. Només penso a continuar gaudint dels meus companys.» Alves va substituir Adriano, que segons va explicar Guardiola quan va acabar el partit té molèsties en un adductor, tot i que no sembla res important. L'entrada d'Alves i Messi va fer que es fessin tretze canvis i dos jugadors repetissin dorsal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)