Barça

Una fórmula que pot ser definitiva

El sistema. Xavi Hernández ja havia provat d’alinear quatre migcampistes amb anterioritat

La victòria del Barça contra el Madrid va tenir un element clau. L’equip va dominar i va ser, sobretot, gràcies al control que va tenir el mig del camp. Busquets, De Jong i Pedri, juntament amb Gavi, que va actuar en la posició d’extrem esquerre i va participar en els tres gols de la final. La fórmula dels quatre migcampistes va ser tot un èxit contra el Madrid, que va quedar completament anul·lat davant un Barça que remenava l’esfèrica amb criteri i velocitat. És una opció que ha convençut, sobretot tenint en compte que els extrems blaugrana no estan acabant de rendir aquesta temporada. Raphinha, malgrat protagonitzar bones actuacions, no ha acabat d’explotar. Ansu va guanyant ritme i confiança, però encara no ha recuperat la seva millor versió. Memphis no és un extrem i és l’atacant menys utilitzat, mentre que Ferran Torres té lluny la titularitat.

Xavi havia provat una setmana enrere aquest sistema, però contra l’Atlético el joc no va acabar de fluir, especialment en la segona meitat. En la final de la supercopa, el resultat va ser diferent i vam veure la millor versió del Barça de Xavi. També va funcionar al de Terrassa en el duel de lliga contra l’Athletic Club. Aquell dia, els blaugrana van golejar els bascos per 4-0 amb Pedri d’extrem. Aquest també va ocupar el carril al Metropolitano i contra el Bayern en la Champions al Camp Nou.

Xavi també va provar amb quatre migcampistes en alguns partits del curs passat. Quan li van sortir especialment bé les coses va ser en el Barça-Atlético (4-2). Gavi, que va jugar a l’esquerra, va ser un dels golejadors. El de Los Palacios és el preferit del tècnic per jugar en aquesta posició quan aposta per alinear quatre migcampistes, ja que el curs passat també va ocupar-la als camps del Vila-real i l’Elx, així com en els dos derbis. A casa contra el Betis, l’escollit va ser Coutinho.

Amb un davanter centre total com Lewandowski i un Dembélé força concentrar, afeguts a la combinació del talent defensiu i ofensiu que sumen Busquets, De Jong, Pedri i Gavi, el Barça té més recursos i sembla haver trobat la manera d’explotar les seves majors virtuts.

(15/01/23) Real Madrid-Barça 1-3
Busquets, De Jong, Pedri i Gavi
(08/01/23) Atlético-Barça 0-1
Busquets, De Jong, Pedri i Gavi
(26/10/22) Barça-Bayern 0-3
Busquets, De Jong, Kessie i Pedri
(23/10/22) Barça-Athletic 4-0
Busquets, De Jong, Pedri i Gavi
(06/03/22) Elx-Barça 1-2
Busquets, De Jong, Pedri i Gavi
(13/02/22) Espanyol-Barça 2-2
Busquets, De Jong, Pedri i Gavi
(06/02/22) Barça-Atlético 4-2
Busquets, De Jong, Pedri i Gavi
(04/12/21) Barça-Betis 0-1
Busquets, Nico, Gavi i Coutinho
(27/11/21) Vila-real-Barça 1-3
Busquets, De Jong, Nico i Gavi
(20/11/21) Barça-Espanyol 1-0
Busquets, De Jong, Nico i Gavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)