Barça

Un reconeixement merescut i indiscutible

MVP. Aitana Bonmatí és escollida la millor jugadora de la Champions League 2022/2023, en què ha brillat i ha participat en tretze gols del Barça

No hi havia cap dubte. El premi a millor jugadora de la Champions League 2022/23 no podia tenir cap altra propietària que Aitana Bonmatí. La migcampista de Ribes, jugadora clau del Barça des de fa anys, ha estat decisiva en el camí cap al triomf final a Eindhoven. Un rendiment altíssim, en una de les seves millors temporades, si no la millor, vestint la samarreta blaugrana. És un reconeixement merescut i indiscutible per a la 14 blaugrana.

Aitana s’ha deixat anar. El curs passat va assumir un rol en la construcció de la jugada que la va allunyar de la porteria. Tot i això, va firmar uns grans registres golejadors. Més a prop de l’àrea, però, ha tingut una incidència més gran en l’ecosistema ofensiu del Barça respecte d’altres temporades. En el cas d’Europa, encara més. I és que la de Ribes és la futbolista de tota la competició que ha participat en més gols: un total de 13. N’ha marcat cinc, contra el Rosengard –2–, el Benfica –2– i contra el Bayern al Camp Nou. Però és que ha repartit vuit assistències, l’última en l’acció del 2-2 de Patri Guijarro en la gran final contra el Wolfsburg. A més, Aitana ha estat escollida MVP del partit en cinc ocasions: contra Bayern, Benfica i en els dos duels amb el Rosengard.

Però, més enllà dels números, Aitana Bonmatí s’ha fet la gran dominadora del mig del camp blaugrana. Agafant la batuta i dirigint l’orquestra amb la pilota als peus. Una qualitat que complementa amb una capacitat física espectacular. Ho deia en el media day. “No soc alta, però puc competir al màxim contra qualsevol.” I així ho va demostrar contra el Wolfsburg, un partit en què les alemanyes no sabien com frenar-la si no era amb faltes.

Aitana, que ha pres el relleu d’Alèxia, guanyadora l’any passat, és també una de les grans aclamades per l’afició. Per com és dins del camp, però també fora. Amb gestos com ara els que va deixar en la final, vestint una samarreta en suport dels refugiats o acostant-se a la graderia a ensenyar la medalla de campiones a l’afició. Havia canviat la plata de Torí, per l’or d’Eindhoven.

Qui sap si no serà l’últim premi daurat que reculli Aitana en aquest 2023. La candidatura a guanyar la Pilota d’Or està més que presentada. L’any passat ja va escalar fins a la cinquena posició i aquesta temporada l’ha acabat de catapultar al lloc més alt. Sembla que només el mundial, tant si hi participa com si no, podria complicar-li la victòria final.

Sis blaugrana en l’onze ideal

El triomf del Barça en la Champions també s’ha vist reflectit en l’onze titular de la competició. Fins a sis futbolistes blaugrana en formen part: Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro i Graham Hansen. La noruega va perdre’s gairebé tota la fase de grups, però va ser l’heroïna en les semifinals contra el Chelsea. El Wolfsburg, subcampió, hi té Frohms, Oberdorf, Pajor i Popp, mentre que la irlandesa McCabe, de l’Arsenal, completa l’alineació ideal. Aquesta última ocupa el lloc de la gran absent d’aquest onze: Fridolina Rolfö. La sueca ha tornat a rendir a un altíssim nivell, ha fet dues assistències i ha marcat quatre gols, entre els quals hi ha el de la victòria en la final d’Eindhoven.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)