Barça

Romeu, fet, i Gündogan, escenificat

Oriol Romeu supera la revisió mèdica amb el Barça el mateix dia del bateig d’Ilkay Gündogan i avui s’oficialitzarà el seu retorn

Pablo Torre farà el camí invers cap a Girona, cedit

Roda el món i torna al Born. Oriol Romeu tornarà al Barça dotze anys després. El Barça i el Girona tenen apamat un acord de traspàs per 5 milions d’euros fixos més variables. Precisament, 5 milions és el que va pagar aquell Chelsea d’Andre Villas-Boas al Barça el 2011, quan el futbolista d’Ulldecona va deixar el club blaugrana després de set temporades –hi va arribar el 2004– per encetar la seva aventura en la Premier. Aleshores, en la negociació també es va pactar que el Barça pogués recuperar el jugador per 10 milions d’euros en les dues primeres temporades a Stamford Bridge, però el Barça tenia el lloc de pivot extremadament ben cobert amb la millor versió de Sergio Busquets, i no va executar l’opció de recompra. La resta de la història ja la saben: Romeu va estar dos anys en el Chelsea, va passar pel València i l’Stuttgart i va plantar llavor en el Southampton, on va estar vuit temporades abans de fer el salt al Girona. El seu gran any a Montilivi, on ha estat el millor jugador de l’equip de Míchel, l’adeu de Busquets i la falta de múscul econòmic del Barça, que ha hagut de renunciar a operacions com les de Kimmich i Zubimendi, han acabat portant de nou Oriol Romeu al Barça.

El jugador ja no va estar present ahir al Training Center de Royalverd, a la Garrotxa, en el primer dia de feina del Girona a la Vall d’en Bas. Al matí va passar la revisió mèdica a l’hospital de Barcelona, sota la supervisió de Ricard Pruna. Sergio Busquets va ser presentat amb l’Inter de Miami dilluns a la matinada, i Oriol Romeu va aterrar a Barcelona per passar el control mèdic habitual i acabar de lligar els últims serrells amb el Barça. Vasos comunicants. Als seus 32 anys, el migcampista d’Ulldecona torna al club de la seva vida per cobrir el lloc de pivot que va tenir prohibit al Camp Nou fa més d’una dècada per culpa de l’ombra allargada de Sergio. Coses de la vida.

Oriol Romeu és el múscul que buscava Xavi per al seu mig del camp i Ilkay Gündogan hi aportarà el talent i els galons de tot un campió d’Europa. L’alemany va tenir ahir el seu bateig com a blaugrana. Mateix protocol que la presentació oficial viscuda dijous passat per Iñigo Martínez i el mateix format que confia viure Romeu aviat. Gündogan i Romeu viatjaran a la gira dels Estats Units. Xavi podrà disposar dels dos migcampistes des de l’inici, un element que el tècnic considerava molt important, tot i que en el cas d’Oriol Romeu el procés d’adaptació serà mínim perquè coneix sobradament la casa i ha mamat els valors del club i la filosofia Cruyff des de petit. El 28 de setembre, encara no fa ni un any, Romeu va ser padrí del Cruyff Court inaugurat a Lloret de Mar (fotografia adjunta), en un acte en què va estar acompanyat per l’antic alcalde de Lloret Jaume Dulsat; la presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff, i la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura. Oriol Romeu respira Barça i cruyffisme.

ROMEU, A LA GIRA

El d’Ulldecona pujarà a l’avió per a la gira dels Estats Units, petició de Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)