Barça

El Barça presumeix de beneficis

Balanç econòmic. El club anuncia 304 milions d’euros de beneficis en uns comptes que inclouen la ‘palanca’ dels drets televisius

Sense tenir els números definitius de la temporada 2022/23, Joan Laporta va explicar a aquest diari al mes de juliol que el Barça ja havia sortit de l’hospital, fent un símil sobre la fràgil salut financera que tenia el club quan va recuperar la cadira de president el març de 2021. Ara, amb les xifres definides, Laporta pot presumir d’alguns dels resultats que ahir va fer públics sobre l’exercici econòmic del curs passat.

El més destacat és el tancament registrat amb un benefici net de 304 milions d’euros després d’impostos, una xifra superior a la pressupostada. Les xifres, però, inclouen la palanca per la venda del 15% dels drets televisius dels pròxims 25 anys, per 400 milions. El Barça va aconseguir uns ingressos d’explotació de 1.259 milions d’euros i una despesa d’explotació que es va enfilar fins als 1.165 milions, en una temporada d’operacions rècord a nivell operatiu en l’àmbit comercial i d’explotació de les instal·lacions, en què es van millorar totes les línies de negoci.

Un altre resultat favorable és que, per segona temporada consecutiva, el dèficit s’ha pogut rebaixar. Partint d’un descobert que ascendia fins als 680 milions d’euros, el deute net actual s’ha reduït un 20% i se situa ara en 552 milions, registrats el 30 de juny. Aquesta xifra inclou els passius bancaris i esportius, però no incorpora els préstecs demanats per finançar l’Espai Barça.

Més despesa

Ara bé, cal destacar també que els resultats de l’exercici econòmic indiquen que hi hagut un augment de la despesa de 159 milions, és a dir, de més d’un 15%. No han sortit a la llum, però, tots els indicadors econòmics i, per exemple, no queda definit quins van ser els ingressos generats arran dels traspassos de jugadors per saber les retribucions extraordinàries, així com tampoc es coneix la reducció del deute brut.

Nou pressupost

El FC Barcelona va donar les dades del pressupost previst per a la temporada 2023/24, en què es projecta rebre uns ingressos de 859 milions d’euros i obtenir un benefici d’11 milions d’euros abans d’impostos, uns números que s’emmarquen dins del pla de viabilitat aprovat per la cúpula directiva.

MENYS DEUTE

El descobert se situa ara en 552 milions, una rebaixa de gairebé un 20%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)