Laporta i Romeu reivindiquen la millora de la situació del club
Més enllà del cas Negreira, el president del Barça, Joan Laporta, també ha aprofitat l’Assemblea General Ordinària per destacar la feina que ha fet el club per revertir la situació econòmica crítica que es va trobar la seva junta quan va arribar a la presidència el març del 2021, així com també per la millora esportiva i institucional de l’entitat.
Laporta ha volgut donar les gràcies als socis per la confiança. “S’està treballant molt i bé per revertir la situació. Estem buscant l’estabilitat de l’entitat i l’estem assolint. Vostès ens van fer confiança per aplicar el pla estratègic i volem agrair-ho profundament. Entre tots i tots hem salvat el club, tot i que ens hem trobat entrebancs que vénen de fora, de persones i organismes que ens ataquen per ser qui som i per representar el que representem. Ens ataquen perquè tornem a anar bé esportivament, econòmicament i institucionalment”, ha explicat un Laporta que ha fet balanç de l’evolució econòmica des del 2021. “S’ha reduït la massa salarial mantenint la competitivitat dels equips. Anem molt millor. A finals de la temporada 20/21 calia salvar l’entitat. El deute era de 1350 milions d’euros i el patrimoni net negatiu era de 455 milions. Vam prendre decisions valentes i vam salvar el club de la tragèdia sense tocar la butxaca dels socis. En la 21/22 vam posar els pilars per a la transició cap a la viabilitat i en la 22/23 vam posar les bases per recuperar el lideratge del futbol activant operacions financeres per fer-ho possible”. I ha continuat. “Ara tenim un benefici de 304 milions d’euros, una xifra superior a la que van aprovar. S’han millorat les xifres en totes les àrees. Ara presentarem un pressupost de 850 milions d’euros d’ingressos, amb previsió d’11 milions de beneficis sense palanques. És un èxit conjunt del Barça”.
“Salvar el Barça és el resultat d’una feina extraordinària de moltes persones compromeses amb el club. Institucionalment, hem recobrat el pols. Hem consolidat i ampliat aliances estratègiques que confirmen la fortalesa i l’atracció que genera el Barça en tots els àmbits. Hi ha més partners, inversors i patrocinadors que volen associar-se a la marca Barça i ho fan respectant la nostra identitat i els nostres valors, que van lligats a la democràcia, a la llibertat, a la llengua i a la cultura. En definitiva, a les essències fundacionals i al model de propietat”. Finalment, ha explicat que l’Espai Barça progressa adequadament.
Eduard Romeu repassa els números
El vicepresident econòmic, Eduard Romeu, ha detallat l’exercici econòmic de la temporada 22/23. “Gràcies a les operacions extraordinàries hem pogut solucionar aquests números. Tenim un rècord històric dels ingressos comercials de l’estadi. La marca Barça continua sent potent. Els ingressos sempre tenen un període de maduració més llarg, però ja estem veient fruits”, ha assegurat. “Hi havia 1.350 milions de deute quan arribem i els hem baixat a menys de 1.200. Hi ha molta feina”, ha reconegut Romeu.
“Tenim un compte amb 304 milions de beneficis. Ens van eliminar abans d’hora en la Champions, que suposa una retallada d’ingressos de 23 milions. En la venda de jugadors, Griezmann l’havíem taxat en 40 milions i el vam vendre per 20. En la part de despesa hi ha un increment en les despeses esportives, perquè imputem unes quantitats a aquest exercici. Les despeses de gestió són aquelles que necessita el club, excloent les despeses de salaris. 67 milions en compra de material per a BLM, 24 milions en manteniment d’instal·lacions, 19 milions en Seient Lliure, 17 milions en desplaçaments, 15 milions en compensació dels drets de televisió de LaLiga, 15 milions en màrqueting, 15 milions en serveis professionals, 14 milions en subministraments, 13 milions en Barça TV, 13 milions en agents de patrocinis, 12 milions d’operativa de partit, 9 milions en lloguers i assegurances, 8 milions en La Masia, 5 milions en advocats, 4 milions en serveis bancaris i 6 milions en OAB i Assemblea”, ha detallat.