Barça

Xavi: “Hi som a temps, podem acabar bé”

Després de l’empat contra el Granada i una setmana neta, el Barça visita demà (18.30h) el camp del Celta obligat a reaccionar abans de jugar a Nàpols. El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, creu en la reacció de l’equip i en acabar bé la temporada. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit contra el Celta

“És un dels equips millor treballats tàcticament. Benítez és un tècnic molt metòdic. El Celta mereix més punts dels que té, fa les coses molt bé i té les coses clares. És una sortida complicada. És cert que a fora ens està anant millor que a casa i és una bona jornada per demostrar que podem seguir competint”.

Dos partits clau

“És un abans i un després a cada moment. És el Barça i estem obligats a guanyar. Si volem competir i optar al títol hem de guanyar demà. No podem fallar més i esperar que el Girona i el Madrid fallin. No depenem de nosaltres, però hem de seguir. Continuo motivat i positiu. Penso que podem acabar bé”.

Reacció

“He vist que els afecta perdre o empatar. Tenen un compromís i una implicació molt grans. Volen guanyar. Sempre ho he vist així. Els importa quan perdem. Arribarem fins on puguem. Hi som a temps encara, vull pensar que podem acabar bé”.

Escoltar noms, desestabilitza?

“No, diria que no. És normal, passa tots els anys. L’1 de febrer de l’any passat ja es parlava de vendre a Ansu. Això no ho podem controlar. Controlem el que passa a dins i estem units i motivats. Continuem competint. Veig el vestidor molt bé. Res més. El missatge és d’unió, tranquil·litat, treball i ganes de fer-ho bé i acabar la temporada de la millor manera”.

“Que es parli de substituts és lògic i normal. És una decisió que prenc pel bé del club. Sempre l’he posat per davant. No ens importa gaire. Estem centrats en treballar i lluitar a la lliga i a la Champions”.

Gaudeix més ara?

“Per un costat sí, però per l’altre sento tristesa perquè marxo del club de la meva vida. Però sí és cert que estic més tranquil i més dedicat al futbol. Ara potser es valora més la feina que s’ha fet. El Barça és massa emocional. Només s’està pendent de l’últim partit i no s’analitza més. La meva marxa està fent que s’analitzin més coses que s’han fet, que n’hi ha de positives i de negatives. Estic tranquil i motivat, més i tot per fer les coses bé. Estimo el Barça i em deixaré la pell perquè funcioni fins que acabi la temporada”.

Poder ser acomiadat?

“La meva percepció és positiva, si no no seria aquí. Anirem bé, sortiran les coses. Els futbolistes, malgrat l’empat contra el Granada, han fet dos bons partits i ara en venen d’importants. Es veurà la reacció, ho vull pensar així. El president també ho veu així i tinc la confiança de tots ells. Això no significa que hàgim de guanyar la Champions, però sí que estem units per competir”.

Mbappé i el Madrid

“No tinc molt a dir. L’únic que s’ha fet oficial és que marxa. La nostra situació és una altra. Hem d’acabar bé la temporada, centrar-nos en demà, en el Nàpols i en intentar retallar punts. No ens preocupa això. No puc dir més”.

De Jong

“No cal ni parlar-ho. És importantíssim i un molt bon futbolista. Està a gust, però depèn d’ell i d’el club. No és moment de parlar d’això. És moment d’estar units. Queden quatre mesos de temporada”.

Gavi

“S’ha de quedar. És culer i ha de ser capità en un futur. No hi ha color. Ha de ser el Barça del futur”.

Missatge a l’afició

“És un missatge d’agraïment. Ho hem donat tot. M’han tractat molt bé. Crec que l’afició és conscient de la realitat que tenim, que és complicada. Malgrat la situació, hem guanyat dos títols i encara en queden dos en joc. La gent em respecta i em dona ànims. La sensació és que ho entenen. Passi el que passi, la meva etapa com a entrenador serà positiva. Ho hem intentat. Vingui qui vingui, s’ha d’animar. Ha estat un plaer entrenar el Barça”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)