Barça

El mundial de clubs, més difícil

Problema. No guanyar el Nàpols, un altre contratemps per ser en el nou torneig de la FIFA que s’estrenarà el 2025 i que garanteix una gran injecció econòmica

L’economia del Barça necessita que l’equip es classifiqui per al nou mundial de clubs del 2025. Organitzat per la FIFA, el torneig, de nova creació, es jugarà als estius, cada quatre anys, un cop finalitzada la temporada, adoptarà un format de 32 equips i reportarà una gran injecció econòmica als participants (50 milions d’euros). La competició s’estrenarà l’estiu del 2025 als Estats Units, i el Barça no hi té garantida la presència. De fet, la hi té molt complicada. I és que són 12 els clubs UEFA que s’hi poden classificar, havent-hi reservades quatre places per als campions de la Champions de les edicions 20/21, 21/22, 22/23 i 23/24 i restringint a dos els clubs per federació. Per tant, el Real Madrid, com a campió de l’edició 21/22, ja n’ocupa una. D’aquesta manera, només un club que pertany a la federació espanyola podrà ficar-s’hi i serà el millor d’un rànquing nou que només valora els resultats de Champions. I aquí és on el Barça se la juga amb l’Atlético pel lloc que queda, llevat que un dels dos, o també la Real Sociedad, guanyi l’actual edició de la Lliga de Campions, cosa que el classificaria automàticament.

En l’esmentat rànquing, ara mateix, el Barça (56 punts) està 6 punts per sota de l’Atlético (62 punts) i només té aquesta Champions per remuntar. El criteri de puntuació dona 2 punts pel fet de guanyar un partit d’eliminatòria, 1 per empatar-lo i 1 més per passar de fase. Així, ras i curt, perquè el conjunt blaugrana aconsegueixi superar el colchonero en aquesta classificació, necessita accedir a semifinals i, a més, que els madrilenys perdin en la tornada de vuitens contra l’Inter i quedin eliminats perquè ja no sumin més punts. Difícil, perquè a més, no li valdria només empatar, al Barça. És a dir, si es plantés a semifinals després d’empatar contra el Nàpols en la tornada de vuitens i en uns hipotètics quarts també empatés els dos enfrontaments, no en faria prou per atrapar l’Atlético. L’únic punt a favor dels blaugrana és que en cas d’igualtat a punts amb els colchoneros, la plaça seria seva, ja que en cas d’empat es classifica el conjunt que més punts ha acumulat en aquesta edició de la Champions, que d’entre tots dos, és el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)