Barça

L’últim clàssic de Giráldez

Barça. El tècnic gallec, que tanca etapa aquesta temporada per marxar als Estats Units, s’ha enfrontat al conjunt blanc en quatre competicions diferents i diumenge vol sentenciar la lliga

L’etapa de Jonatan Giráldez al capdavant del Barça acaba al mes de juny. Així es va filtrar el desembre passat i així ho va confirmar ell mateix. Els Estats Units i el Washington Spirit l’esperen. Un nou repte en la seva carrera. Abans, però, en té un altre: marxar de Barcelona fent història. L’objectiu són els quatre títols. Supercopa al sarró, finalista de la copa i a quarts de la Champions, amb un peu i mig a les semifinals. A la lliga, el Barça pot donar un cop sobre la taula si diumenge (18 h) guanya al camp del Real Madrid, segon classificat. “Dotze punts seria una distància molt gran. Matemàticament no seria definitiva, però amb els partits que queden ens donaria molta confiança per afrontar el que queda”, afirmava ahir el tècnic. Perquè sí, el Barça pot situar-se amb un avantatge de dotze punts sobre el conjunt blanc si aconsegueix la victòria. Un salt respecte al curs passat. “La temporada passada, en aquest moment del curs, teníem només cinc punts de marge. Això vol dir que estem millor”, explicava.

Només victòries

Guanyar al Madrid no seria novetat. És més, seria un clàssic en tota regla. Tots dos equips s’han enfrontat 13 vegades i 13 cops ha guanyat el conjunt blaugrana. En el cas de Giráldez, el de diumenge serà el seu últim clàssic. N’ha dirigit un total d’onze: cinc de lliga, dos de Champions, un de copa i tres de supercopa. Trenta-vuit gols a favor i només cinc en contra. Especialment màgic i recordat per a tothom és el 5-2 del primer rècord al Camp Nou. Si no pot triar aquest, però, el gallec ho té clar. “El de la supercopa de la temporada passada (1-3). Vam estar gairebé una hora amb una futbolista menys i vam treballar coses que no havíem viscut mai des del punt de vista emocional. Va ser una injecció d’adrenalina, il·lusió i confiança. Aquell partit va ser un reforç per al grup”, explicava Giráldez. Una semifinal que va conduir al títol. Com el 2022 i aquest 2024.

Clàssics al Johan Cruyff –un amb consecució de la lliga inclosa–, a l’Spotify Camp Nou o a Montjuïc. Golejades i victòries per la mínima. Jonatan Giráldez s’ha trobat de tot contra un Madrid que encara està molt lluny del Barça, si bé el gallec sempre ha ignorat aquestes opinions i s’ha centrat en el que estava a les seves mans: fer del Barça un millor equip i treballar per aconseguir les victòries. Parlar al camp. La humilitat de sempre amb què ha conduït l’equip als èxits. Uns èxits que encara no han acabat i que permeten somiar en gran. El millor final d’etapa de Giráldez seria marxar amb quatre títols. Li ho han preguntat i no s’amaga, però sempre ha recordat que queda molt i que guanyar-ho tot és molt difícil. De moment, pot tancar el ple contra el Madrid.

LES FRASES

És una bona oportunitat per aconseguir una distància més gran. Tenir dotze punts d’avantatge seria únic i important
La feina que hem fet fins ara ha estat molt bona. Tenim un repte important. Arribem bé
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)