Barça

Un triple cop

El Barça, líder, pot deixar el Real Madrid, segon, a dotze punts si guanya en la visita a Valdebebas (18 h, DAZN)

Un triomf reforçaria l’equip amb vista al que queda de curs, començant per la tornada contra el Brann

Un, dos, tres... i així fins a tretze. Un número no apte per a supersticiosos, però que ara mateix marca el trajecte dels duels entre el Barça i el Real Madrid. Tretze cops s’han enfrontat des que el club blanc va adquirir el Tacón i tretze són els cops que les blaugrana n’han sortit victorioses. Si el clàssic real en aquesta lliga no és el Barça-Madrid, ja que existeix fa molt pocs anys, sí que ho és que el club culer sigui el dominador. És igual la competició o el context. És igual si és per golejada o per la mínima. El cas és que el Barça ha guanyat sempre i vol que continuï sent així. Avui (18 h), el conjunt de Jonatan Giráldez afronta la visita a Valdebebas amb la possibilitat de donar un cop moral al Madrid i deixar-lo un altre cop amb les mans buides. Però també de donar un cop, si és que fa falta, a la lliga. Nou són els punts que separen tots dos equips. El Barça pot marxar de la capital espanyola amb un coixí comodíssim de dotze punts. Finalment, i sabent que un partit contra el Madrid és especial per a totes les jugadores, una victòria convincent reforçaria les blaugrana amb vista al que queda de temporada, començant pel duel de tornada dels quarts de final de la Champions contra el Brann de dijous vinent.

Europa condiciona

Precisament, la proximitat de la cita europea pot provocar que Jonatan Giráldez faci canvis en l’onze. La temporada passada ja va passar una cosa similar. El Barça-Madrid del Johan Cruyff es va disputar entre l’anada i la tornada dels quarts de final contra el Roma. Com ara, el resultat era molt just, ja que les blaugrana van guanyar a Itàlia per 0-1. Llavors, i amb una distància respecte al Madrid inferior a la d’ara, el tècnic gallec va deixar a la banqueta jugadores com Paredes, Walsh o Graham Hansen, titularíssimes i vitals per al Barça. Amb aquest precedent, i tenint en compte que Giráldez té moltes més jugadores disponibles ara que en altres moments de la temporada, les rotacions poden fer acte de presència a l’Alfredo di Stéfano.

Amb les recuperacions d’Alexia i Rolfö, el tècnic té més recursos. Només Jana, Mapi i Gemma Font, que va fer-se un esquinç al turmell dret en l’entrenament de divendres, són baixa. L’entrenador blaugrana va confessar en roda de premsa que tota la plantilla està bé i capacitada per jugar els 90 minuts. De fet, les mateixes Alexia i Rolfö podrien ser titulars i així continuar sumant minuts de qualitat. També Clàudia Pina, una jugadora que viu els clàssics d’una manera especial i que acostuma a deixar la seva firma en forma de gol. Seria més que just donar la titularitat a la futbolista de Montcada i Reixac. En aquest sentit, qualsevol jugadora podria entrar en la rotació, ja que les integrants de l’onze de gala acumulen força minuts a les cames i cal pensar en el tram final i decisiu de temporada. Per tant, Giráldez té per triar i remenar a l’hora de confeccionar l’onze.

Al davant, un Madrid en ratxa, que no perd en lliga des del 9 de desembre i que, a banda de les baixes de llarga durada, només té l’absència d’Oihane al lateral dret. Hi seran Carmona, Caicedo i Brunn, algunes de les armes del conjunt d’Alberto Toril, que al gener va assegurar que no hi havia tanta diferència entre Madrid i Barça. Les paraules sempre se li han girat en contra. Avui, les blaugrana buscaran un altre cop d’autoritat.

ROTACIONS

Giráldez podria fer canvis en l’onze de gala pensant en el duel de dijous

LA PRÈVIA

Les sensacions a nivell de joc són molt bones. Tenim un repte important i una bona oportunitat
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Dels últims nou partits de lliga, n’han guanyat vuit. No he de dir jo quin és el nivell que té el Madrid, però està en bona forma
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)