La novena lliga ja és al sac (1-4)

Segon títol de la temporada al sarró. El Barça s’ha proclamat campió de lliga a falta de quatre jornades després de guanyar aquesta nit a Granada (1-4). És el novè campionat que suma l’equip blaugrana al seu palmarès, el cinquè de forma consecutiva.

L’equip de Jonatan Giráldez necessitava guanyar per segellar el títol i les jugadores han anat per feina. Només s’havien jugat dos minuts quan Fridolina Rolfö ha obert la llauna rematant una centrada de Graham al segon pal (2’). Abans del quart d’hora, Lucy Bronze ha recollit amb el cap una pilota morta dins l’àrea per fer el 0-2 (11’). El Barça dominava clarament i Rolfö ha fregat el tercer, però la portera ha tret la rematada sobre la mateixa línia (19’). Poc abans del descans, l’acció del primer gol s’ha intercanviat. La sueca ha centrat i Graham ha aparegut al segon pal per marcar (38’). En l’última acció de la primera meitat, la col·legiada ha xiulat penal de Paredes sobre Laura Pérez. La jugadora del Granada ha situat la pilota a l’escaire (45’+1).

En la segona part, força més travada, el Barça ha disposat d’ocasions molt clares per fer uns quants gols més, però ni Rolfö, ni Graham, ni Pina han estat encertades al llarg del segon temps. Precisament, Clàudia Pina, que havia entrat feia poc, ha provocat un penal que Rolfö ha convertit en l’1-4 amb un llançament molt ajustat al pal (75’).

La lliga se suma a la supercopa aconseguida al gener. En dues setmanes, el 18 de maig, el Barça disputarà la final de la copa contra la Real Sociedad. Una setmana després, el 25, la gran final de la Champions contra el Lió. Un mes de maig trepidant.