Barça

L’Audiència descarta el delicte de blanqueig

Cas Negreira. L’Audiència de Barcelona no veu indicis per investigar si l’exvicepresident del CTA i el seu fill van blanquejar pagaments del Barça

Nou capítol en el cas Negreira, referent als pagaments milionaris (7,6 milions d’euros) fets pel Barça a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira entre els anys 2001 i 2018. Ahir, l’Audiència de Barcelona va descartar per falta d’indicis la decisió del jutge instructor, Joaquín Aguirre, d’investigar en una peça separada si l’exvicepresident del CTA i el seu fill, Javier Enríquez, havien blanquejat part dels diners que els havia pagat el Barça. D’aquesta manera, la secció 21 de l’Audiència de Barcelona en una interlocutòria revoca l’esmentada determinació que va prendre Aguirre l’agost de l’any passat i dona la raó al club culer, a José María Enríquez Negreira i al seu fill, que van presentar recurs al seu moment.

Aleshores, el jutge va decidir obrir aquesta peça separada argumentant que entre el juny del 2016 i l’octubre del 2018 l’empresa Soccercam, participada al 100% pel fill de Negreira, havia cobrat de l’entitat culer 297.085 euros que van ser abonats a través de la intermediària Tresep, participada íntegrament per un exdirectiu del Barça, Josep Contreras, que va morir fa un any i mig. I sostenia també que Tresep facturava al Barça un 30% més del que després abonava a Soccercam. A més, Aguirre va manifestar que no s’havia pogut esbrinar de moment a què havia destinat la família Negreira aquests diners rebuts del club barcelonista.

Així, l’Audiència de Barcelona va resoldre: “No es desprèn de la causa que algú hagi adquirit, posseeixi, utilitzi, converteixi o transmeti béns sabent que tenen l’origen en una activitat delictiva, per la qual cosa, mancant elements indiciaris que justifiquin la investigació del delicte de blanqueig, no és procedent la formació d’una peça separada.” Ara, després d’acordar anul·lar la peça separada per blanqueig, l’Audiència de Barcelona encara té pendent de decidir si revoca la decisió d’Aguirre d’afegir a la causa principal el delicte de suborn, que el magistrat va sumar als de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat en document mercantil.

RECURSOS

La interlocutòria de l’Audiència dona la raó al Barça i a la família Negreira

DELICTE DE BLANQUEIG

El jutge Joaquín Aguirre va decidir obrir aquesta peça separada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)